США заборонять в'їзд всім невакцинованим іноземцям
Категорія
Світ
Дата публікації

США заборонять в'їзд всім невакцинованим іноземцям

США заборонять в'їзд всім невакцинованим іноземцям
Джерело:  online.ua

Влада Сполучених Штатів планує дозволити в’їзд у країну виключно іноземним громадянам, які повністю пройшли вакцинацію проти коронавірусу - навіть коли кордони остаточно відкриються.

Джерело: BBC

За даними джерел у Білому домі, в адміністрації Джо Байдена доручили створити поетапний план відкриття країни для іноземців, однак він передбачає, що всі вони будуть повноцінно щеплені. Займатися питанням будуть спеціальні міжвідомчі групи.

Наразі невідомо нічого про терміни ухвалення відповідного рішення.

Станом на початок серпня у США стрімко зростає кількість захворювань на коронавірус, цей спалах повністю пов’язаний зі штамом “Дельта”.

Передбачається, що нові правила набудуть чинності після покращення епідемічної ситуації. Раніше у Білому домі підтверджували, що обмеження залишатимуться на сьогоденному рівні на тлі ризиків через штам “Дельта”.

Іноземці й громадин Сполучених Штатів під час в’їзду у країну повинні мати на руках негативний результат тесту на коронавірус чи справку про перенесену хворобу. Перетин сухопутних кордонів можливий виключно за надзвичайної необхідності.

Водночас у США існує заборона на в’їзд іноземців, які упродовж останніх двох тижнів до того знаходилися у Китаї, Ірані, Індії, Бразилії, Південно-Африканській Республіці, Великій Британії, Ірландії, країнах, що належать до Шенгенської зони.

Вакцинація проти коронавірусу

Напередодні Всесвітня організація охорони здоров’я знову звернула увагу на нерівномірний розподіл відповідних препаратів між бідними й розвинутими державами.

“Відповідно, ВООЗ закликає ввести мораторій на ревакцинацію як мінімум до кінця вересня, щоб дати можливість вакцинувати не менше 10% населення кожної країни”, - наголосили в організації.

Стверджується, що таким чином можна зупинити придбання партій вакцини заможними країнами та спрямувати препарати в інші.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?