США закликали своїх громадян покинути РФ
Категорія
Світ
Дата публікації

США закликали своїх громадян покинути РФ

США закликали своїх громадян покинути РФ
Джерело:  online.ua

Координатор Ради нацбезпеки при Білому домі Джон Кірбі закликав громадян США, особливо журналістів, терміново покинути Росію після арешту журналіста Евана Гершковича. 

Джерело:  CNN

США закликають американців терміново покинути Росію

Зараз не час американцям перебувати в Росії. Якщо ви в Росії - будь то у справах, на відпочинку, будь-яка мета поїздки - вам потрібно виїхати зараз же. Росія - не найкраще місце для вас, навіть якщо ви працюючий журналіст. Росія зараз є ворожим середовищем для американських громадян. І, якщо Ви там, пора їхати, - наголосив Кірбі.

Днем раніше зі схожою заявою виступила прес-секретар Білого дому Карін Жан-П'єр, яка зазначила, що "в Росії небезпечно для американців".

Що відомо про арешт журналіста Евана Гершковича в Росії

За словами Кірбі, наразі представники Білого дому працюють над організацією зустрічі із Гершковичем, якого російська влада утримує у в'язниці "Лефортово" у Москві за звинуваченнями у шпигунстві.

У Білому домі назвали звинувачення РФ смішними і абсолютно безглуздими.

Нам не вдалося отримати консульський доступ, і ніхто з нашого посольства не зміг зустрітися з ним. Звичайно, ми продовжуємо працювати над цим, і будемо працювати до тих пір, поки не отримаємо консульський доступ, щоб з'ясувати, як у нього справи, - повідомив Кірбі.

Тим часом, керівники понад 30 новинних організацій по всьому світу в четвер підписали листа до посла Росії в США Анатолію Антонову із вимогою звільнити затриманого репортера Wall Street Journal Евана Гершковича.

Гершкович - журналіст, а не шпигун, і його слід звільнити негайно й без будь-яких умов, - йдеться у листі підготовленому Комітетом із захисту журналістів і опублікованому в п'ятницю.

Лист був підписаний керівниками Associated Press, The New York Times, The Washington Post, BBC, TIME, Euronews, Bloomberg News, Sky News, The New Yorker, The Economist і багатьма іншими.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?