Постпреди всіх країн-членів при Євросоюзі приїхали у Київ
Категорія
Світ
Дата публікації

Постпреди всіх країн-членів при Євросоюзі приїхали у Київ

Постпреди всіх країн-членів при Євросоюзі приїхали у Київ
Джерело:  online.ua

Усі постійні представники країн-членів Євросоюзу здійснили спільний візит до України 30 березня.

Джерело: віцепрем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина

Постпреди всіх країн-членів при Євросоюзі приїхали у Київ

Дипломати, які перебувають у складі Комітету з питань політики та безпеки (PSC), прибули в Україну в четвер, щоб виявити єдність ЄС та подальшу рішучу підтримку.
Комітет відповідає за спільну зовнішню та безпекову політику ЄС, а також за загальну безпекову та оборонну політику.
Цей візит був символічно запланований на 400 день після початку повномасштабного вторгнення в Україну.
Перед прибуттям в Україну дипломати провели два дні разом із Місією ЄС з військової допомоги Україні (EUMAM) та поспілкувалися з українськими військовослужбовцями після військових навчань ЄС у Німеччині та Польщі.

За інформацією від різних джерел ЄвроПравди, у четвер були організовані зустрічі з народними депутатами, міністром оборони Олексієм Рєзніковим, віце-прем'єром Ольгою Стефанішиною, заступником міністра закордонних справ Євгеном Перебійносом, заступником глави Офісу президента Романом Машовцем, а також відвідування Бородянки.

Що відомо про візит постпредов

Це перше відвідування України всіма 27 послами країн-членів Євросоюзу з початку повномасштабного вторгнення Росії. До 24 лютого 2022 року таких візитів у повному складі не було.

Виїзні зустрічі Комітету є рідкісними подіями. У п'ятницю міністр Ольга Стефанишина опублікувала фотографії після зустрічі та зазначила, що були обговорені питання щодо важливості своєчасної військової допомоги Україні та стратегічної співпраці у розвитку європейської оборони.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?