США закликали своїх громадян терміново виїхати з України через непередбачувані атаки РФ
Категорія
Україна
Дата публікації

США закликали своїх громадян терміново виїхати з України через непередбачувані атаки РФ

США закликали своїх громадян терміново виїхати з України через непередбачувані атаки РФ
Джерело:  online.ua

Посольство Сполучених Штатів Америки опублікувало заяву, у якій закликало своїх громадян не їхати в Україну, а тих, хто в Україні, негайно покинути її.

Джерело: посольство США в Україні

Посольство США закликало американців виїхати з України

Зазначається, що ситуація з безпекою по всій Україні продовжує бути жорстокою та непередбачуваною через триваючі військові атаки з боку Росії, активні бойові дії в країні та невизначені умови безпеки.

Посольство США закликає громадян США не в’їжджати в Україну, а тих, хто перебуває в Україні, негайно виїхати, використовуючи приватні наземні транспортні засоби, якщо це безпечно. Уникайте великих зібрань та організованих заходів, оскільки вони можуть стати російськими військовими цілями будь-де в Україні, включаючи її західні регіони, - вказано в заяві посольства США.

Також посольство опублікувало інструкцію з поводження для американців:

  • Якщо ви почуєте гучний вибух або спрацюють сирени, негайно шукайте укриття. Якщо ви знаходитесь у будинку чи будівлі, перейдіть на найнижчий рівень будівлі з найменшою кількістю зовнішніх стін, вікон і отворів; зачиніть будь-які двері та сядьте біля внутрішньої стіни, подалі від вікон чи отворів.

  • Якщо ви перебуваєте на відкритому повітрі, негайно знайдіть укриття в твердій конструкції; якщо це неможливо, лягти і прикрити голову руками.

  • Майте на увазі, що навіть якщо ракету чи безпілотник, що летить, буде перехоплено, падіння уламків становить значний ризик.

  • Після атаки тримайтеся подалі від будь-яких уламків і стежте за офіційними вказівками головних ЗМІ.

Безпекова ситуація по всій Україні є дуже нестабільною, і ситуація може погіршитися без попередження.

Громадяни США повинні залишатися пильними та вживати відповідних заходів для підвищення своєї обізнаності щодо безпеки. Знайте розташування вашого найближчого притулку або захищеного місця. У разі мінометного та/або ракетного вогню дотримуйтеся вказівок місцевої влади та негайно шукайте укриття. Якщо ви вважаєте, що ваше поточне місцезнаходження більше не безпечне, вам слід ретельно оцінити потенційні ризики, пов’язані з переїздом в інше місце.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?