США заявили про перекидання важкого озброєння РФ в окупований Крим
Категорія
Україна
Дата публікації

США заявили про перекидання важкого озброєння РФ в окупований Крим

США заявили про перекидання важкого озброєння РФ в окупований Крим
Джерело:  online.ua

Представники місії США при ОБСЄ попереджають владу України та міжнародну спільноту про те, що команда очільника Кремля Володимира Путіна, попри гучні заяви про відведення військ від українських кордонів, продовжує перекидати важке озброєння в анексований Крим. Про це першою повідомила в.о. керівника місії США при ОБСЄ Елізабет Розенсток-Сіллер на засіданні Постійної ради ОБСЄ у Відні.

Джерело: сайт ОБСЄ

США наголошує, що в Криму збільшується кількість російського озброєння

За словами представниці США, Білий дім продовжує уважно спостерігати за ситуацією після заяв офіційної Москви про зменшення чисельності сил.

"Навіть після заяв РФ про скорочення чисельності сил уздовж кордону з Україною, Росія нещодавно перекинула до Криму десантно-штурмові елементи, танки T-72Б3, 120-мм міномети, 122-мм гаубиці, бронетранспортери та інше озброєння", - наголосила Елізабет Розенсток-Сіллер.

Американська чиновця звернула увагу на те, що РФ продовжує призов молодих людей в анексованому Криму, а ситуація з правами людини стрімко погіршується.

Окрім того, вона додала, що схвильована ситуацією на Донбасі та проблемами з доступом для Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ, що в абсолютній більшості випадків стаються на території, яку контролюють проросійські сили.

"Ми закликаємо Росію дати вказівку силам, які вона озброює, навчає, здійснює керівництво ними і бере участь у боях поруч з ними, припинити таке поводження з СММ та забезпечити спостерігачам повну свободу пересувань для виконання своїх повноважень… Ми закликаємо Росію припинити репресії в Криму та звільнити всіх українців-політв’язнів, яких вона утримує. Ми і далі закликаємо РФ припинити мілітаризацію та окупацію Криму і вивести свої сили та озброєння зі сходу України", - підсумувала Елізабет Розенсток-Сіллер.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?