США знайшли придатні морські маршрути для експорту зерна з України
Категорія
Україна
Дата публікації

США знайшли придатні морські маршрути для експорту зерна з України

США знайшли придатні морські маршрути для експорту зерна з України
Джерело:  online.ua

За словами керівника Управління з координації санкцій Держдепу США Джеймса О'Брайєна, Вашингтон відшукав безпечні маршрути для відновлення експорту українського зерна Чорним морем.

Джерело:  Reuters

Що відомо про перспективи поновлення експорту українського зерна Чорним морем 

О'Брайєн зазначив, що протягом найближчих місяців США планують повернути середні довоєнні обсяги експорту зерна з України.

Я думаю, що ми бачимо, що існують життєздатні маршрути через територіальні води України та суходолом, і ми прагнемо ... у найближчі кілька місяців повернутися до експорту з України на рівні довоєнних показників, - зазначив представник Держдепу.

Що відомо про участь інших країн у відновленні експорту зерна з України

Як зазначив глава МЗС Туреччини Хакан Фідан, президент його країни Реджеп Таїп Ердоган працює над відновленням зернової угоди.

Для Туреччини є пріоритетом відновлення цієї ініціативи. Вона має величезне значення для продовольчої безпеки у світі. Наш пан президент у цьому питанні веде систематичну роботу. Зараз тривають напружені зустрічі, обмін думок різних сторін з цього питання, - підкреслив Фідан.

Він запевнив, що Туреччина і далі докладатиме зусилля для відновлення зернової угоди.

Міністр розраховує, що країні вдасться досягти успішного результату у цьому питанні.

У свою чергу Дмитро Кулеба зазначив, що позиція України щодо продовження зернової угоди конструктивна, але поступок країна не розглядає.

Над альтернативними маршрутами ми працюємо, і це виконувана задача. Але об'єктивно кажучи, функціонування чорноморського шляху є оптимальним рішенням з усіх точок зору. Ми зможемо суттєво розширити транспортування зерна по наземних коридорах, але блокада Чорного моря має припинитися, - наголосив Кулеба.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?