США зробили команді Путіна пропозицію щодо Донбасу
Категорія
Політика
Дата публікації

США зробили команді Путіна пропозицію щодо Донбасу

США зробили команді Путіна пропозицію щодо Донбасу
Джерело:  online.ua

Дипломат і заступник держсекретаря США Вікторія Нуланд провела переговори про ситуацію на Донбасі під час останнього візиту в Москву. Зокрема, йдеться про ймовірне залучення американської сторони до врегулювання обстановки. Таку заяву зробив президент Володимир Зеленський.

Джерело: ICTV

"Я знаю, що недавно була зустріч Нуланд з колегами в Москві, і вони говорили на безліч тем, але говорили і про формат участі (США у врегулюванні на Донбасі. - ред.). Але деталей не знаю", - розповів президент.

Судячи з усього, це пов'язано і з останнім візитом Зеленського в США, під час якого український президент підняв питання про притягнення країни до врегулювання перед своїм американським колегою Джо Байденом. Нагадаємо, тоді адміністрація Байдена пообіцяла подумати над форматом і запропонувати його Україні та Росії.

Крім іншого, Зеленський також охарактеризував ситуацію з налагодженням відносин з країнами Європейського Союзу, щодо приєднання до блоку. Українська сторона цього року розпочала готувати двосторонні декларації з країнами ЄС про підтримку України у всупі в ЄС. Коли країни-підписанти вирішать, що вже можна отримати членство, то та чи інша країна, з якою підписали декларацію – проголосує за.

“Це важливий крок, це дозволяє бачити одразу хто підписує декларацію (про вступ України в ЄС – ред.), хто сумнівається, а кому потрібен час для роздумів. Ти бачиш загальну картину. Чотири підписанти вже є. Три декларації я скоро підпишу. Разом сім. Загальна кількість – 27”, - коментує Зеленський.

Нагадаємо, минулого тижня заступник державного секретаря США відвідала Росію, де провела низку зустрічей. Офіційна причина візиту - пошук шляхів нормалізації дипломатичних відносин між двома країнами.

Американо-російські відносини і «Друга холодна війна»

Росія і США підтримують дипломатичні відносини, проте 2014 року вони зіпсувалися через російську збройну агресію проти України та підтримку Росією громадянської війни в Сирії.

Низкою політологів сучасні відносини між ЄС і США, як країнами Заходу з одного боку та Росією і її союзниками з іншого - характеризуються як «Друга холодна війна». Йдеться про протистояння в економічній, військовій, політичній сферах.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?