США звинуватили Кремль у спробах дестабілізувати ситуацію у Молдові
Категорія
Політика
Дата публікації

США звинуватили Кремль у спробах дестабілізувати ситуацію у Молдові

США звинуватили Кремль у спробах дестабілізувати ситуацію у Молдові
Джерело:  online.ua

За інформацією розвідки США, російські агенти намагаються викликати масштабні протести проти діючої влади в Молдові.

Джерело:  CNN

Що відомо про провокування Кремлем протестів в Молдові 

Зокрема, видання із посиланням на представників Білого дому та співробітників розвідки США зазначає, що особи, які співпрацюють із російською розвідкою, планують влаштувати на території Молдови серію масштабних протестів проти чинної влади та імітувати справжне повстання у країні із метою повернути проросійські політичні сили до влади.

Так, представники Білого дому та розвідки США вважають, що наразі Кремль намагається послабити уряд Молдови, який націлений на інтеграцію у європейський простір.

У США також вбачають ознаки того, що близькі до Кремля російські актори можуть проводити навчання антиурядових демонстрантів у Молдові.

Як зазначає видання, останніми тижнями Кишинів сколихнули антиурядові протести, в основному організовані дружньою до Росії партією Шор.

На цей час, за словами американських чиновників, адміністрація Байдена не бачить безпосередньої військової загрози для Молдови.
Але США уважно стежать за діяльністю Росії в Молдові, побоюючись постійних зусиль Росії дестабілізувати Європу.

Що відомо про ситуацію у Молдові 

За словами очільниці МВС Молдови Ани Ревенко, ситуація у країні надзвичайно нестабільна через спроби Кремля здійснити державний переворот та повалити чинну проєвропейську владу країни.

Ми бачимо, як Москва, групи інтересів і олігархи-втікачі об’єднують усі свої зусилля та ресурси, щоб підвищити рівень дестабілізації в Республіці Молдова і змінити демократичний курс у Кишиневі, - підкреслила Ревенко.

Відповідаючи на запитання, чи може Молдова стати наступною Україною, Ревенко сказала, що наступними цілями Росії є "демократія та мир у Європі", і закликала ЄС продовжувати підтримувати Кишинів.

Молдова лише перешкоджає намірам Росії порушити стабільність в Європі. Ми можемо зберегти її та захистити, лише об’єднавшись, - підкреслила голова МВС.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?