ЗСУ посилюються на кордоні з Молдовою з боку Придністровʼя
Категорія
Політика
Дата публікації

ЗСУ посилюються на кордоні з Молдовою з боку Придністровʼя

ЗСУ посилюються на кордоні з Молдовою з боку Придністровʼя
Джерело:  online.ua

Речник Держприкордонслужби Андрій Демченко повідомив, що ЗСУ посилюють кордон з Молдовою, який знаходиться з боку Придністров’я, зокрема будують фортифікаційні споруди.

Джерело: Андрій Демченко в ефірі телемарафону

Укріплення українських кордонів

Речник ДПСУ зазначив, що Сили оборони посилюють контроль та будують інженерно-фортифікаційні споруди в придністровському сегменті українсько-молдовського кордону.

Він вважає, що кордони з сусідніми Білоруссю та Молдовою вимагають підвищеного контролю, адже ніколи не виключаються провокації, до яких Україна має бути готова.

За його словами, кордони з Білоруссю та Молдовою вимагають посиленої уваги.

В ефірі також зазначили, що Україна розширить та замінує смугу державного кордону з Росією та Білоруссю.

Ситуація в Придністров’ї

Як відомо, частина території Молдови, а саме регіон Придністров’я окупована військами РФ. Згідно із законодавством Молдови, Придністров'я має статус Автономного територіального утворення з особливим правовим статусом. Його незалежність не визнає жодна країна-член ООН.

Нещодавно у Міноборони РФ заявили про те, що влада України нібито планує провокацію проти невизнаного Придністров’я, а ЗСУ та "Азов" готуються до вторгнення на його територію.

Також Володимир Зеленський повідомляв про готовність Збройних сил України допомогти Молдові повернути Придністров’я.

Він додав, що Україна поважає суверенітет Молдови, на відміну від Росії, чиї ракети вже залітали на територію цієї країни.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?