США звинуватили РФ і Китай у спробах зруйнувати світовий порядок
Категорія
Політика
Дата публікації

США звинуватили РФ і Китай у спробах зруйнувати світовий порядок

США звинуватили РФ і Китай у спробах зруйнувати світовий порядок
Джерело:  online.ua

За словами представника Ради нацбезпеки Білого дому Джона Кірбі, Росія та Китай намагаються змінити під себе правила, на яких будується світовий порядок. 

Джерело: Fox News Sunday

РФ та Китай намагаються змінити світовий порядок 

За словами Кірбі, ані Москва, ані Пекін не задоволені світовим порядком, заснованим на чітких правилах, який був створений США та союзниками і партнерами після закінчення Другої світової війни.

Представник Білого дому підкреслив, що Росія та Китай прагнуть змінити глобальні правила гри.

США уважно стежитимуть за результатами очікуваної цього тижня зустрічі лідера Китаю Сі Цзіньпіна і російського диктатора Володимира Путіна, які "останнім часом розширюють співпрацю та відносини, - наголосив Кірбі.

На його думку, якщо на цій зустрічі прозвучить якийсь заклик до "припинення вогню", це буде пряма спроба "ратифікувати" завоювання росіян в Україні на сьогодні.

Ми сподіваємося, і ми вже говорили про це, що президент Сі зателефонує та поговорить із президентом Зеленським, тому що ми вважаємо, що китайцям необхідно отримати точку зору України, - підкреслив Кірбі.

В ОП оцінили мирні ініціативи Китаю щодо війни в Україні

За словами радника керівника Офісу президента України Михайла Подоляка, так звані мирні ініціативи Китаю щодо припинення розв'язаної Кремлем війни проти України позбавлені логіки та містять велику кількість протирічь.

У ньому немає деталей, немає збалансованої логіки. В одному з пунктів йдеться про непорушність суверенітету і територіальної цілісності, а в іншому про необхідність негайного припинення вогню, що означає саме передачу окупованих територій Росії: це протиріччя, - підкреслив представник ОП.

На думку Подоляка, мирний план не може створюватися для задоволення інтересів країни-агресора, він має починатися з виведення російських військ з України.

Який сенс після десятків тисяч смертей і ефективної оборони територій повертатися до статус-кво, який спонукав Кремль напасти на нас рік тому? - зазначив Подоляк у відповідь на питання, чи готова Україна повернутись до кордонів станом на 24 лютого 2022 року.

Подоляк пояснив, що це неможливо, оскільки будь-який подібний компроміс призведе не до миру, а до загострення ситуації, а потім і до конфлікту.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?