У ПАР допустили арешт Путіна під час його візиту до країни
Категорія
Політика
Дата публікації

У ПАР допустили арешт Путіна під час його візиту до країни

У ПАР допустили арешт Путіна під час його візиту до країни
Джерело:  online.ua

За словами прес-секретаря президента Південно-Африканської Республіки  Вінсента Магвенья, його країна чітко усвідомлює власні забов'язання, пов'язані із видачею ордеру на арешт кремлівського диктатора та військового злочинця Володимира Путіна під час його ймовірного візиту до країни у серпні.

Джерело:  Reuters

Чи можуть у ПАР заарештувати Путіна 

Ми, як уряд, усвідомлюємо наші юридичні зобов’язання. Проте від сьогодні і до саміту ми продовжуватимемо співпрацювати з різними відповідними зацікавленими сторонами. Ми беремо до уваги звіт про ордер на арешт, який видав МКС. Південно-Африканська Республіка залишається прихильною і дуже сильно бажає, щоб конфлікт в Україні було вирішено мирним шляхом, шляхом переговорів, - зазначив Магвенья.

Хоча офіційного підтвердження візиту Путіна не було, очікується, що він візьме участь у 15-му саміті БРІКС, як це було 2013 року.

Однак такий візит поставить уряд ПАР у хитке становище після ордера на арешт.

В ОП прокоментували візит Путіна до окупованого Маріуполя 

За словами радника керівника Офісу президента Михайла Подоляка, злочинця завжди тягне на місце злочину.

Злочинця завжди тягне на місце злочину. Поки країни цивілізованого світу заявляють про арешт "режисера війни" (Путіна В. В.) у разі перетину кордону, організатор убивств тисяч маріупольських родин приїхав милуватися руїнами міста і братніми могилами. Цинізм і відсутність каяття, - підкреслив представник ОП.

19 березня, Кремль раптово заявив, що Путін нібито вперше нібито відвідав Маріуполь. За версією пропагандистів, диктатор побував у житловому комплексі "Невський", який побудували росіяни, поговорив з "жителями" і навіть "сходив у гості.

При цьому Кремль не показав жодного фото та відео із чіткими доказами того, що Путін дійсно був у місті. Згодом пропагандисти показали дивне відео з Маріуполя. Втім, Путіна на кадрах не впізнати.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?