Стали відомі нові деталі переговорів Шольца та Макрона з Путіним — Bild
Категорія
Політика
Дата публікації

Стали відомі нові деталі переговорів Шольца та Макрона з Путіним — Bild

Стали відомі нові деталі переговорів Шольца та Макрона з Путіним — Bild
Джерело:  online.ua

За інформацією журналістів, канцлер Німеччини Олаф Шольц і президент Франції Еммануель Макрон обговорювали власні переговори із кремлівським диктатором та військовим злочинцем Володимиром Путіним у березні минулого року.

Джерело:  Bild

Що відомо про невідомі деталі переговорів Шольца та Макрона із Путіним 

За інформацією журналіста Стефана Ламбі, Шольц та Макрон проводили телефонні переговори та обмінювались думками стосовно переговорів із кремлівським диктатором у березні минулого року.

Зокрема, деталі цих переговорів оприлюднені у новій книзі Ламбі "Надзвичайні ситуації. Управління під час війни".

Так, Макрон у розмові питав Шольца, як пройшла його розмова із Путіним.

У відповідь канцлер Німеччини зазначив, що ситуація навряд-чи стане кращою.

Щось турбує мене більше, ніж переговори: він не скаржиться на всі санкції. Я не знаю, чи робив він це під час розмови з вами. Але про санкції він навіть не згадав, - зазначив під час розмови Шольц.

Макрон, як зазначається, погодився з ним.

Що Путін казав Шольцу і Макрону

Канцлер Німеччини також поскаржився, що Путін лише розповідав йому про свій погляд на Україну.

Він розповів мені про всі свої ідеї про те, як знайти компроміс. Він говорив про демілітаризацію, денацифікацію... І він просив мене визнати Крим частиною Росії. І незалежність цих республік. Нічого нового, прямо скажемо, - підкреслив Шольц.

Канцлер Німеччини зазначив, що здійснював спроби провести зустріч на найвищому рівні.

Коли я запитав його, чи повинна рано чи пізно відбутися зустріч по Україні з вами, зі мною, Зеленським і з ним, він не відмовився повністю. Однак він назвав дві умови. По-перше, для припинення вогню не повинно бути ніяких підстав. Потім він просто говорив про нас трьох: про тебе, мене і про нього. Без Зеленського, - розповів Макрону Шольц.

За словами Шольца, Путін також озвучив ідеї теорії змови.

Потім він сказав, що українська делегація вирушила до Польщі, тому що вони хочуть поговорити з керівництвом Сполучених Штатів, щоб отримати їхні інструкції. Якось так. Це все, - зазначив Шольц.

Макрон у відповідь повідомив, що мав дуже схожу розмову із Путіним.

Дякую, це було дуже схоже на розмову, яку я мав з ним вчора. Я думаю, що він зараз дуже сповнений рішучості йти до кінця. Характер і жорстокість його телевізійного послання, а також всі ініціативи, які він зробив у переговорах з громадянськими організаціями в Росії за останні кілька годин, викликають велику тривогу. Кажучи прямо, - відповів Шольцу Макрон.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?