Стало відомо, чим Рада відповість на офшори Порошенко
Категорія
Україна
Дата публікації

Стало відомо, чим Рада відповість на офшори Порошенко

Стало відомо, чим Рада відповість на офшори Порошенко

У Верховній Раді підтримали прийняття законопроекту про створення Тимчасової слідчої комісії (ТСК) для розслідування  "панамської справи", пов'язаної з офшорами президента України Петра Порошенка. Також в Раді прокоментували можливість імпічменту.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на  Дзеркало тижня.


У той же час нагадаємо, що про  плани створення ТСК  раніше повідомляв ONLINE.UA.


Лідери політичних сил висловилися стосовно своєї готовності голосування за законопроекти про створення спеціальних слідчих комісій та ТСК, а також чи можна вважати документи "панамської справи" достатньою підставою для початку процедури імпічменту.


У парламентській фракції "Народний фронт" заявили, що на сьогоднішній день про імпічмент президента і про дострокові парламентські вибори не може бути й мови, і що фракція буде голосувати за створення ТСК.


"Ми свого часу підтримали створення такої комісії по "справі Гордієнко". У створенні ТСК насамперед зацікавлені президент і БПП, щоб якомога швидше розставити всі крапки над "і". Але що стосується парламенту, то ключовим політичним питанням зараз є не розслідування офшорних справ президента, а відновлення коаліції, стабілізація парламенту і недопущення колапсу державної влади - в умовах все більш інтенсивної війни", - сказав голова "Народного фронту" Максим Бурбак.


У Радикальної партії Олега Ляшка відповіли, що тільки ТСК може дати підстави для початку процедури імпічменту Петра Порошенка.


"За місяць можна буде визначити ступінь провини президента. Якщо комісія підтвердить факти, викладені в оприлюднених матеріалах, можна буде почати процедуру імпічменту. Ми вже ініціювали створення такої комісії, тому, поза всяким сумнівом, будемо активно брати участь в її роботі", - сказав глава радикальної партії Олег Ляшко.


У "Батьківщині" зазначили, що висновки за документами "панамської справи" повинна зробити ТСК, спеціальний прокурор і слідчі.


"Закони про їх створення кілька разів голосувалися парламентами різних скликань, але, на жаль, не були підписані жодним президентом. Фракція "Батьківщина" завжди за них голосувала безвідносно до прізвища чинного президента", - зазначив заступник голови "Батьківщини" Сергій Соболєв.


У фракції "Самопоміч" заявили про небезпеку передчасних розмов про імпічмент в країні, яка знаходиться в стані війни і часткової окупації. Також в фракції вважають за необхідне проголосувати за створення законів про комісії.


"Ми повинні отримати чіткі відповіді і вичерпну інформацію. Важливо дати шанс. Якщо він не буде використаний, можливі інші сценарії", - зазначив лідер "Самопомочі" Андрій Садовий.


Депутатська група "Воля народу" не перешкоджатиме ухваленню узгодженого законопроекту про ТСК, в якому врахують зауваження КС, але не стане голосувати за створення комісії з розслідування справи з офшорами.


"Що стосується створення ТСК по президенту, то наша депутатська група не голосуватиме. Я вже зазначав, що оприлюднені факти не є підставою для такого розслідування", - пояснив голова "Волі народу" Ярослав Москаленко.


У той же час, співголова депутатської групи "Партія "Відродження"" Віталій Хомутинник вважає, що Україна знаходиться в такій соціально-економічної ситуації, що "не час для популістських заяв, в тому числі і щодо імпічменту", але партія готова взяти участь в розробці законопроекту про ТСК.


Нагадаємо, як раніше повідомляв ONLINE.UA, блогер і журналіст Олександр Міхельсон розповів про  причини проблем Петра Порошенка в ситуації з офшорами.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?