Названо ім'я нового керівника поліції Києва
Категорія
Україна
Дата публікації

Названо ім'я нового керівника поліції Києва

Названо ім'я нового керівника поліції Києва
Джерело:  online.ua

11 серпня новий очільник МВС України Денис Монастирський представив керівника Головного Управління Національної поліції у місті Києві. Ним став переведений з Полтавського обласного відділення НПУ Іван Вигівський.

Джерело: пресслужба МВС.

Міністр МВС Денис Монастирський, під час ознайомлення новопризначеного керівника з колективом столичного відділення, поставив перед ним першочергове завдання - забезпечення надійної охорони проведення заходів з нагоди святкування 30 річниці Незалежності України і активну боротьбу зі злочинністю загалом.

"Київ – це фактично серце нашої держави. Всі регіони повинні рівнятися на столицю. Роботи буде багато. Пріоритетними залишаються боротьба з організованою злочинністю та безпека на вулицях столиці. Спільно з особовим складом будемо координувати свої дії, щоб продовжувати створювати безпечне середовище для киян та гостей міста. Задачі, які ставляться керівництвом держави, будуть максимально виконані", - зазначив Іван Вигівський.

Міністр погодився і наголосив, що питання боротьби із злочинами, на які найбільше скаржаться громадяни, має бути у пріоритеті у нового керівництва. Це питання розбоїв, крадіжок транспортних засобів, тощо. Також особливу увагу столична поліція має приділяти і дрібним, побутовим злочинам.

Що відомо про Івана Вигівського?

У 2015-2016 роках Вигівський очолював Очаківський відділ поліції ГУ НП у Миколаївській області. Потім був заступником начальника ГУ - начальника слідчого управління ГУ НП Миколаївщини. З лютого призначений керувати Національною поліцією на Полтавщині.

Зареєстрований в Очакові. Одружений, має доньку. У володінні має земельну ділянку на 1100 кв. м. у населеному пункті Баловне, що на Миколаївщині, ділянку на 1500 м. кв. у Куцурбі, декілька квартир - в Очакові та Полтаві. На родину записано дві автівки – Volkswagen Touareg 2015 року і Volkswagen Golf 2014.

Відставка Крищенка

Раніше посаду керівника столичного главку НПУ займав Андрій Крищенко. Однак, слідом за Арсеном Аваковим, 5 серпня Крищенко так само написав заяву про добровільне складання повноважень очільника столичної поліції.

11 серпня бажання Андрія Крищенка піти з посади задовольнили.

Про це він сам повідомив 11 серпня на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook.

“Я подав рапорт про відставку. І вчора його задовільнили. Більше ніж п‘ять з половиною років я пліч-о-пліч провів із поліцейськими Києва. Це був непростий час постійних викликів і кризових ситуацій, інколи трагедій та невдач і часто - успіхів. Ми ніколи не ховалися і не відмовчувалися, завжди чесно і відкрито через ЗМІ розповідали про свою роботу людям.

У цьому періоді – тисячі масових акцій, Євробачення і фінал Ліги чемпіонів, розкриття резонансних і серійних злочинів, вдосконалення професійного рівня поліцейських. Ми рухалися вперед, підтримували всі нововведення і самі ініціювали впровадження пілотних проектів, які згодом поширювалися на всі поліцейські підрозділи…” - зазначив Крищенко.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?