Стало відомо, коли в усіх регіонах України з'являться ліки від Covid-19
Категорія
Україна
Дата публікації

Стало відомо, коли в усіх регіонах України з'являться ліки від Covid-19

Стало відомо, коли в усіх регіонах України з'являться ліки від Covid-19
Джерело:  online.ua

До кінця цього тижня кожна область України отримає інноваційні ліки від Covid-19 Бамланівімаб (Bamlanivimab) і Етесевімаб (Etesevimab). Про це заявив заступник голови МОЗ Олександр Комаріда. 

Джерело: Facebook Комаріди.

Ці ліки вироблені у США, в Україну їх доставили за сприяння Посольства України в США як гуманітарний вантаж.

Заступник міністра розповів, що препарат допомагає проти коронавірусної хвороби завдяки моноклональним антитілам.

«Це білки, розроблені в лабораторії з одної клітини, які імітують здатність імунної системи боротися з інфекцією Covid-19. Вони зливаються зі спайковим білком вірусу ковіду і так блокують його прикріплення до клітин людини», – пояснив Комаріда.

Він підкреслив, що спосіб застосування ліків прописаний в оновленому протоколі лікування ковіду.

Комаріда зазначив, що препарат призначають пацієнтам з Covid-19, які не потребують кисню, але перебувають у групі ризику щодо важкого перебігу хвороби.

Також посадовець повідомив, що днями Європейська комісія підписала контракт на поставку вищезгаданих лікарських засобів і рамкову угоду про спільні закупівлі з фармацевтичною компанією-виробником, отже дані препарати будуть використовувати для лікування коронавірусних хворих і в Європі.

США передали Україні 60 тисяч флаконів інноваційних ліків проти COVID-19

Нагадаємо, дані ліки були доставлені в Україну 4 вересня за сприяння Посольства України в США як гуманітарний вантаж, наданий американською благодійною організацією Direct Relief. Вантаж на загальну вартість 20 млн доларів містив ліки від COVID-19 Bamlanivimab та Etesevimab. Ці препарати рекомендовані для пацієнтів з легкими та середніми формами захворювання.

Останні домовленості щодо отримання цієї допомоги були узгоджені під час візиту до США президента Володимира Зеленського та міністра охорони здоров’я Віктора Ляшка.

Читайте також:

  • МОЗ оновило реєстр ліків, вартість яких підлягає відшкодуванню.

  • У МОЗ озвучили прогноз щодо нового піку захворюваності на коронавірус.

  • Головний санлікар України назвав атипові симптоми штаму Дельта.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?