Стало відомо про нові офшорні претензії до Порошенка
Категорія
Політика
Дата публікації

Стало відомо про нові офшорні претензії до Порошенка

Стало відомо про нові офшорні претензії до Порошенка

Офшорний скандал, фігурантом якого виявився і президент України Петро Порошенко

, не вичерпується продажем долі голови держави у корпорації Roshen.


Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на статтю ZN.UA.

Окрім кондитерського бізнесу Порошенко є кінцевим бенефіциаром великого переліку підприємств, а в деяких випадках і власником великої долі у володінні великими компаніями.

"А що буде з аграрним бізнесом, медіа-бізнесом, промисловими об'єктами, масштабними будівельними проектами? Аграрні підприємства президента, наприклад, анітрохи не поступаються за своїми масштабами кондитерським, але чи увійдуть вони до трасту?" - говориться в статті.

Журналіст видання зазначає, що передача бизнесу у сліпий траст це не те ж саме, що продаж.

"Номінально активи передані в управління третій особі, але перша особа нашої держави вже точно не забуде, що це все ще його активи. Відповідно, ніде не дінуться мотиви, за якими президент хотів їх позбавитись. Адже мова, передусім, йшла про уникнення конфлікту інтересів», — нагадав автор.

За його словами, «якщо бізнес належить президенту, хай навіть через траст, це не применшує його бажання за рахунок президентських можливостей посилювати активи, аби після каденції повернутися до управління зрослим за цей час бізнесом".



Активи Петра Порошенко

На думку видання, Порошенко варто було б проявити економічний патріотизм навіть попри власну вигоду і відмовитись як від офшорів, так і від бізнесу в цілому.

"Так, у нинішній час тримати активи в Україні — це антибізнес, але саме так мав би вчинити лідер нації. Не все, що дозволино бику, пасує Юпітеру. Президент — це важка, напружена робота. Але це пакет, в якому безсонні ночі, необхідність приймати рішення, можливість дзвонити Меркель, зустрічатись з Обамою, носити кобуру не знати де, возити дітей до Японії за держрахунок і жертвувати прибутковістю свого бізнесу, сплачуючи країні податки по повній", — підкреслив автор.

Нагадаємо, як повідомляв ONLINE.UA, раніше у Порошенко заявили про продаж долі президента в корпорації Roshen.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?