Зеленський у вівторок підпише договори з Пентагоном, Світовим банком, Держдепом і NASA
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський у вівторок підпише договори з Пентагоном, Світовим банком, Держдепом і NASA

Зеленський у вівторок підпише договори з Пентагоном, Світовим банком, Держдепом і NASA
Джерело:  online.ua

Президент України Володимир Зеленський, який прибув до Вашингтона з робочим візитом, у вівторок підпише низку стратегічних документів у США.

Джерело: Facebook прессекретаря Зеленського Сергія Никифирова.

“У Вашингтоні ранок. Сьогодні у Президента України та української делегації заплановані зустрічі та підписання стратегічних документів у міністерстві енергетики, Пентагоні, Державному департаменті США, Світовому банку та навіть NASA”, - зазначив Никифоров.

Також в планах президента участь у вшануванні пам'яті жертв Голодомору, презентація плану трансформації України. Спільно з першою леді Оленою Зеленською президент представить український аудіогід в садибі-музеї Джорджа Вашингтона.

Глава МЗС України Дмитро Кулеба запевнив, що візит українського лідера йде по наміченому плані.

"Все йде за планом. Всі домовленості досягнуті. До розмови тет-а-тет з президентом Джо Байденом є пару питань, які президенти проговорять окремо… Будуть досягнуті важливі домовленості і в політиці і в торгівлі", - сказав міністр закордонних справ в коментарі телеканалу "Дом".

Зеленський прибув до США

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський та перша леді Олена прибули до Вашингтона сьогодні о 2:00 за київським часом. Зеленський 31 серпня і 1 вересня перебуватиме у Вашингтоні, після чого вирушить до Каліфорнії.

1 вересня відбудеться зустріч українського глави держави з президентом США Джо Байдена.

На порядку денному візиту – зустріч лідерів двох країн у форматі віч-на-віч та в розширеному складі делегацій. Також запланована низка зустрічей Зеленського з американськими високопосадовцями.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?