Forbes про майбутню зустріч президентів України і США: “буде не до жартів”
Категорія
Політика
Дата публікації

Forbes про майбутню зустріч президентів України і США: “буде не до жартів”

Forbes про майбутню зустріч президентів України і США: “буде не до жартів”
Джерело:  online.ua

Авторитетний американський журнал Forbes проаналізував перспективи майбутньої зустрічі президента України Володимира Зеленського і США Джозефа Байдена, яка відбудеться у Вашингтоні 1 вересня. Журналіст видання Ллевеллін Кінг впевнений - у сторін буде багато взаємних претензій.

Джерело: Forbes.

"Коли президент України Володимир Зеленський - комік, який увійшов у політику в 2019 році після того, як зіграв роль президента України в популярному політико-сатиричному ситкомі "Слуга народу" - зустрінеться з президентом Джо Байденом у Білому домі 1 вересня, очевидно, буде не до жартів. Обидва лідери матимуть багато претензій", - зазначає Кінг.

Автор вважає, що основною претензією Байдена буде епічна українська корупція, “яка перевела її з героїчного статусу борця з комунізмом у статус проблемної країни”.

Питання "Північного потоку-2"

Безперечно, буде обговорюватися тема “Північного потоку-2”.

“Транзит газу є важливою складовою української економіки, але незабаром серйозно постраждає через запуск "Північного потоку-2", який доставлятиме паливо безпосередньо з Росії в Німеччину. У зв'язку з цим щорічні надходження від перекачування газу скоротяться приблизно на 2 млрд доларів після запуску газопроводу "Північний потік-2", - пише видання.

Цей трубопровід був підтриманий лідером США у спільній заяві з канцлером Німеччини Ангелою Меркель від 15 липня. І ця заява зміцнила побоювання України в надійності США.

Ще одне розчарування України в США обумовлено її великим бажанням стати повноправним членом НАТО, яке не підтримується Америкою. Журналіст вважає, що це питання теж буде розглянуто під час зустрічі лідерів держав.

Кінг вважає, що корупція є ключовою проблемою України, і Байден буде на цьому наголошувати.

"Інвестиції в країну, які мають відкрити можливості для глобальних компаній, скоротилися до нуля. Україна багата на природні ресурси (зокрема вугілля, марганець, газ, нафту, залізну руду, уран, хром, нікель і рідкоземельні метали), тому іноземні компанії мають прагнути увійти на її територію. Замість цього вони залишаються осторонь, побоюючись значних втрат інвестицій у країні, яка має скомпрометовану судову систему і системну корупцію, яка вражає кожну галузь, зокрема енергетику", - зазначив він.

Автор статті цитує президента США і нагадує про конкретні кроки Блінкена для подолання української корупції.

"Президент Байден чітко висловив свою думку щодо корупції: "Корупція - це рак: рак, який з'їдає віру громадян у демократію, пригашує інстинкт до інновацій і творчості; впливає на і без того обмежені національні бюджети, витісняє важливі національні інвестиції. Це витрачає талант цілих поколінь. Це відлякує інвестиції та робочі місця". Він і державний секретар Ентоні Блінкен висловили свою позицію щодо корупції в Україні; Блінкен зайшов так далеко, що розробив дорожню карту, озвучивши п'ять ключових напрямків реформ, як це подолати", - йдеться в статті Forbes.

Читайте також:

  • У Зеленського уточнили причини другого перенесення зустрічі з Байденом.

  • Разумков назвав першочергове питання переговорів Зеленського та Байдена.

  • У Вашингтоні триває діалог, як зробити візит Зеленського успішним — Волкер.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?