Столтенберг заявив про виснаження запасів зброї НАТО через війну в Україні
Категорія
Політика
Дата публікації

Столтенберг заявив про виснаження запасів зброї НАТО через війну в Україні

НАТО
Єнс Столтенберг

Генсек НАТО Єнс Столтенберг заявив про виснаження запасів зброї країн-членів Альянсу через розв'язану Кремлем злочинну війну проти України. 

Що відомо про виснаження резервів озброєнь країн НАТО

Генсек Альянсу зазначив, що наразі країнам-членам необхідно збільшити виробничі потужності оборонної сфери для подальшого надання військової допомоги і забезпечення власної оборони.

Він підкреслив, що безпека країн Альянсу полягає у технічній перевазі та стабільної роботи оборонної промисловості.

При цьому Столтенберг зазначив, що розв’язана Кремлем війна проти України виснажила запаси країн-членів Альянсу.

Нарощування виробництва є необхідним для задоволення потреб України та забезпечення нашої власної оборони. Швидкість і обсяг мають значення. Оскільки Росія знову готується використовувати зиму як зброю війни, - підкреслив генсек НАТО.

Столтенберг окремо подякував Швеції за її велику фінансову, гуманітарну та військову допомогу Україні, включно з останнім пакетом підтримки у 200 млн доларів на боєприпаси та обладнання.

Що відомо про співробітництво України та партнерів у виробництві ППО

За словами президента Володимира Зеленського, Україна працює над досягненням домовленностей із західними партнерами щодо спільного виробництва ППО.

Наше виробництво зброї, техніки, снарядів, яке ми нарощуємо. Це наш виробничий пріоритет номер один. І деякі німецькі компанії вже почали предметну співпрацю з нами у цій сфері. І ми запрошуємо всіх інших, - зазначив президент.

Зеленський також зробив кілька "безпекових наголосів", серед яких - протиповітряна оборона.

Ми будуємо спеціальні відносини з найбільш потужними країнами світу, щоб дати нашим містам надійний повітряний щит від російського терору. Звичайно, серед таких країн Німеччина. Плюс ми працюємо над угодами з партнерами щодо спільного виробництва систем ППО. Це стратегічне завдання. Не сумніваюся, що ми здатні його реалізувати, - підкреслив Зеленський.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?