СтратКом спростував маніпуляції пропаганди РФ щодо річниці трагедії в Одесі
Категорія
Україна
Дата публікації

СтратКом спростував маніпуляції пропаганди РФ щодо річниці трагедії в Одесі

СтратКом спростував маніпуляції пропаганди РФ щодо річниці трагедії в Одесі
Джерело:  online.ua

2 травня 2014 року в Одесі відбулося громадянське протистояння, спровоковане проросійськими силами, яке призвело до людських жертв.

Джерело: SPRAVDI

Що відбулося в Одесі 2 травня 2014 року

Масові заворушення відбулися між проукраїнськими громадянами, ультрас футбольних клубів з одного боку та проросійськими активістами.

В ході сутичок проросійських активістів відтіснили з центру Одеси на Куликове поле, де вони заховалися у Будинку проспілок.

Через деякий час у будинку зайнялася пожежа, через яку загинуло кілька десятків осіб. Згодом суд встановив 5 осередків пожежі у Будинку профспілок, чотири з них почалися внаслідок дій осіб, що були всередині приміщення.

З обох боків загинуло 48 осіб.

 Як пропаганда РФ спотворює події в Одесі

З того часу історія подій в Одесі 2 травня була спотворена російською пропагандою з метою роздмухування ненависті й війни.

Центр стратегічних комунікацій зазначає, що тлом подій в Одесі була триваюча російська агресія в Криму та на сході України, а також підбурювання Кремлем своїх прихильників в Україні до антидержавних виступів.

Пожежа в Будинку профспілок була масштабною, оскільки проросійські активісти занесли в середину пляшки із запалювальною сумішшю та бензин. Людей з охопленої пожежею будівлі рятували їхні політичні опоненти.

З початком повномасштабної агресії Одеса стала мішенню для російських атак ракетами і дронами.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?