Стронгмен Вірастюк переміг на довиборах в Раду від Івано-Франківської області
Категорія
Політика
Дата публікації

Стронгмен Вірастюк переміг на довиборах в Раду від Івано-Франківської області

Стронгмен Вірастюк переміг на довиборах в Раду від Івано-Франківської області
Джерело:  online.ua

Український спортсмен Василь Вірастюк переміг на довиборах до Верховної Ради на 87-му окрузі в Івано-Франківській області. Він набрав 15076 голосів виборців (31,25%).

Джерело: офіційні дані ЦВК.

Вірастюка на вибори висунула політична сила українського президента Володимира Зеленського "Слуга народу". Крім нього за депутатське крісло боролися Маруся Звіробій від "Європейської солідарності", Руслан Кошулинський від ВО "Свобода", Олександр Шевченко від партії "За майбутнє" (співвласник курорту "Буковель").

Офіційні результати довиборів до Ради від Івано-Франківської області

Після обробки 100% протоколів на 117 виборчих дільницях станом на неділю, 4 квітня, кандидати набрали:

  • Василь Вірастюк - 31,25% (15 076 голосів),

  • Олександр Шевченко - 29,69% (14 327 голосів),

  • Руслан Кошулинський -28,86% (13 927 голосів).

Юрій Голіней (ВО Платформа громад) набрав 6,02% голосів, самовисуванець Михайло Ноняк - 2,69%. Решта кандидатів набрали менше 1% голосів.

Результати довиборів до Ради від Івано-Франківської області (фото - скріншот)

Як проходили довибори до Верховної Ради

Довибори до Верховної Ради в окрузі 87 в Івано-Франківській області відбулися 28 березня. Після завершення голосування кілька членів і голова виборчої комісії округу залишили місце роботи, що призвело до втрати комісією кворуму і неможливісті продовжити підрахунок голосів. Комісія довелось обрати нових голову та трьох членів.

На виборах були виявлені низка грубих порушень, через що окружна комісія визнала недійсним голосування на двох виборчих дільницях в окрузі №87 Івано-Франківської області (місто Надвірна). Причиною стала відсутність печаток на контрольних листах.

4 квітня ЦВК нарешті завершила перерахунок і підрахунок голосів виборців. Переможцем в окрузі 87 в Івано-Франківській області став Вірастюк.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?