Створення ради з ОРДЛО - в парламенті закликають Зеленського зупинитися
Категорія
Політика
Дата публікації

Створення ради з ОРДЛО - в парламенті закликають Зеленського зупинитися

Створення ради з ОРДЛО - в парламенті закликають Зеленського зупинитися
Джерело:  online.ua

Деякі народні обранці із президентської фракції "Слуга народу" виступили проти створення консультативної ради в ТКГ за участі представників ОРДЛО. Нардепи Анастасія Красносільска, Гео Лерос та Єгор Чернєв звернулися до глави держави Володимира Зеленського із закликом не допустити реалізації оприлюднених рішень щодо створення консультативної групи з путінськими бойовиками. Про це вони повідомили у соціальних мережах. Варто звернути увагу на те, що офіційна позиція фракції наразі не відома, передає ONLINE.UA.

"Звертаємось до президента Володимира Зеленського щодо необхідності, в умовах суперечливої громадської реакції на останні Мінські ініціативи, надання доручення представникам України в Тристоронній контактній групі та усім переговірникам України повернутися в рамки законодавства та не допустити реалізації оприлюднених рішень щодо створення консультативної групи у спосіб і формах, які не знаходять підтримку народу України, протирічать діючому законодавству держави та національним інтересам. Закликаємо президента зобов’язати делегацію України на переговорах з Російською Федерацією проводити на регулярній основі консультації та інформувати Верховну Раду щодо підходів та стану переговорів", - сказано в офіційному зверненні народних обранців зі "Слуги народу".

Окрім того, депутати зазначили, що згідно із законом "Про особливості державної політики із забезпечення державного суверенітету України на тимчасово окупованих територіях у Донецькій та Луганській областях" РФ здійснює тимчасову окупацію територій у цих областях. За словами нардепів, не можна забувати, що відповідно до законодавства на тимчасово окупованій території України діють окупаційні органи влади Росії.

"Українське законодавство унеможливлює визнання в будь-якій формі будь-яких органів влади так званих "ЛНР", "ДНР", ОРДЛО і т.д", - нагадали Зеленському депутати.

Як повідомляв ONLINE.UA, раніше експерт пояснив, про що команда Зеленського домовилася з ОРДЛО.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?