Суд Берліна дозволив українські прапори 8 і 9 травня. Російські – під забороною
Категорія
Світ
Дата публікації

Суд Берліна дозволив українські прапори 8 і 9 травня. Російські – під забороною

Суд Берліна дозволив українські прапори 8 і 9 травня. Російські – під забороною
Джерело:  online.ua

Берлінський адміністративний суд зняв заборону на показ українських прапорів на радянських меморіалах у районах Трептов, Тіргартен та Шенхольцер-Хайде, яку раніше оголосила поліція столиці Німеччини.

Джерело: rbb

Суд Берліна дозволив українські прапори 8 і 9 травня

У рішенні суду, яке є в розпорядженні rbb, йдеться про те, що рішення берлінської поліції про заборону прапорів Росії та України є "очевидно незаконним", й вона не надала "жодних доказів того, що громадська безпека перебуває під загрозою".

Адвокат "Віче" Патрік Хайнеманн у коментарі rbb наголосив, що адміністративний суд Берліна підтвердив правову позицію української громади.

Заборона на українські прапори є – за словами суду – очевидно незаконною. Той, хто користується своїм основним правом публічно заявити про підтримку українського народу та його історичних жертв у перемозі над націонал-соціалізмом, не становить загрози для громадської безпеки, – пояснив він.

Берлінська поліція ще може оскаржити рішення Адміністративного суду у Вищому адміністративному суді землі Берлін-Бранденбург.

У Берліні вже забороняли українську та російську символіку

Нагадаємо, що у 2022 року також діяла така заборона. Це викликало критику з боку України, особливо тодішнього посла України в Німеччині Андрія Мельника.

Ми шоковані тим, що берлінська поліція заборонила 8 та 9 травня носіння українських прапорів. Це ляпас Україні та ляпас українському народу. Це не лише свідчить про відсутність такту, а є катастрофічним політичним рішенням, — сказав тоді Мельник.

У Берліна пояснювали, що не хотіли, аби вшанування пам’яті Другої світової війни було затьмарене можливими конфліктами у зв’язку з нинішньою війною в Україні.

Минулого року у Берліні провели понад 50 заходів з нагоди 77-ї річниці закінчення Другої світової війни.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?