Суд ЄС зобовʼязав Google видаляти неточні дані та неправдиву інформацію
Категорія
Технології
Дата публікації

Суд ЄС зобовʼязав Google видаляти неточні дані та неправдиву інформацію

Суд ЄС зобовʼязав Google видаляти неточні дані та неправдиву інформацію
Джерело:  online.ua

Верховний суд Євросоюзу зобовʼязав Google видалити дані з пошуковика, якщо користувачі зможуть довести, що вони є неточними.

Джерело: Reuters

Google має видаляти неточну інформацію з пошуковика

Справа в Суді Європейського Союзу (СЄС) стосувалася двох керівників групи інвестиційних компаній, які попросили Google видалити результати пошуку, що пов’язують їхні імена з певними статтями, що критикують інвестиційну модель групи.

Вони також хотіли, щоб Google видалив їхні мініатюри з результатів пошуку.

Компанія відхилила запити, заявивши, що не знає, чи була інформація в статтях точною чи ні.

Згодом німецький суд звернувся за порадою до СЄС щодо балансу між правом бути забутим і правом на свободу слова та інформації.

Оператор пошукової системи повинен скасувати посилання на інформацію, знайдену в контенті, на який посилається, якщо особа, яка вимагає скасування посилань, доведе, що така інформація є явно неточною, – заявив Суд Європейського Союзу.

Щоб уникнути надмірного тягаря для користувачів, судді сказали, що такі докази не обов’язково повинні виходити з судового рішення проти веб-сайтів і що користувачі мають надати лише ті докази, які можуть обґрунтовано вимагатися від них.

У Google заявили, що відповідні посилання та мініатюри більше не доступні через веб-пошук і пошук зображень, і що вміст був офлайн протягом тривалого часу.

Речник компанії зазначив, що з 2014 року вони наполегливо працювали над реалізацією права бути забутим у Європі та досягненням розумного балансу між правами людей на доступ до інформації та конфіденційністю.

Прихильники свободи слова та прихильники прав на конфіденційність останніми роками сперечалися через «право людей бути забутим» в Інтернеті, тобто наявність можливості видалити свої цифрові сліди з інтернету, - вказує видання.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?