Google створив інструмент для видалення з мережі інформації про людей
Категорія
Технології
Дата публікації

Google створив інструмент для видалення з мережі інформації про людей

Google створив інструмент для видалення з мережі інформації про людей
Джерело:  online.ua

IT-фахівці Google створили новий інструмент, який дає можливість видалити користувацькі дані із результатів пошуку. Варто зазначити, що його вперше представили на конференції I/O 2022 в травні.

Джерело: 9to5Google

Як видалити з інтернету інформацію про себе

Редакція іноземного видання 9to5Google звернула увагу на те, що у застосунку Google на Android з'явилася нова вкладка "Результати про вас" (Results about you).

За словами журналістів, цей новий пункт меню відправляє користувачів на сторінку, на якій пояснюється, як можна запросити у Google видалення результатів пошуку, що містять номер телефону, домашню адресу, адресу електронної пошти або іншу особисту інформацію. Там же можна ознайомитися з усіма вашими даними, які наразі доступно у видачі.

Після того як виберете, що ви хочете видалити, Google попросить вказати причину і після покаже статус вашого запиту – "Схвалено" або "Виконується".

Фото - 9to5Google

Що важливо розуміти, такі дані видаляються тільки з пошукової видачі та видалення контактної інформації з пошуку Google не видаляє її з інших сайтів. З цією метою необхідно зв'язатися безпосередньо з хостинговим сайтом, який поширює ваші дані.

Інструмент ручного видалення поки тільки почав розходитися. У разі нагальної потреби видалити дані ви можете відправити запит з цієї сторінки, на якій детально описана політика Google щодо видалення особистої інформації.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?