Суд обрав запобіжний захід нардепу Дубінському — відео
Категорія
Україна
Дата публікації

Суд обрав запобіжний захід нардепу Дубінському — відео

Суд обрав запобіжний захід нардепу Дубінському — відео
Джерело:  online.ua

Нардепу Дубінському, якого підозрюють у підробці документів, суд обрав запобіжний захід. Електронний браслет Дубінський носитиме до 8 жовтня.

Джерело: Суспільне з зали суду

Суд обрав Дубінському запобіжний захід

Печерський райсуд Києва обрав народному депутатові Олександру Дубінському, якого підозрюють у службовому підробленні документів для виїзду за кордон, запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання з носінням електронного браслета терміном до 8 жовтня.

Про це повідомляє кореспондентка Суспільного із зали суду.

Клопотання задовольнити, застосувати до Олександра Дубінського запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання. Покласти обов'язки на строк до 8 жовтня 2023 року прибувати до слідчого прокурора, слідчого судді, не відлучатися за межу Київської області без дозволу слідчого прокурора, суду, не спілкуватися зі свідками у справі, здати на зберігання паспорт громадянина України для виїзду за кордон, — йдеться в ухвалі суду, яку зачитала суддя.

На початку засідання адвокат нардепа звернувся з клопотанням відкласти засідання, бо зараз відбувається пленарне засідання у Верховній раді, а в судовій залі перебувають ще три депутати. Дубінський також просив перенести розгляд запобіжного заходу.

Засідання зараз важливі, вони відбуваються раз на 5 тижні, прошу задовольнити клопотання, — сказав Дубінський.

Прокурор Олександр Мельник заперечив, наголосивши на тому, що особиста присутність депутата на судовий процес не впливає.

Яким чином депутати тут, а не в сесійній залі, я не розумію. Депутати не впливають на судовий процес, — сказав прокурор.

Суддя відмовилася перенести засідання.

Сторона обвинувачення просила суд застосувати до нардепа запобіжний захід у вигляді особистого зобов‘язання з носінням електронного браслета і не відлучатись зі свого місця проживання.

Що відомо про справу нардепа Дубінського

3 серпня ДБР та СБУ провели обшуки у нардепа, який під приводом супроводу батька на лікування отримав дозвіл на виїзд з України.

Слідство встановило, що Дубінський покинув країну 27 червня 2023 року.

Проте батько Дубінського сам виїхав за кордон 26 червня 2023 року, а повернувся 11 липня 2023 року. Нардеп повернувся до України лише 27 липня 2023 року.

Слідство з’ясовує, яким чином під час перебування за кордоном Дубінський зміг підписати та направити офіційні документи як народний депутат, що може свідчити про їх підробку.

4 серпня Дубінський приїхав на допит в Державне бюро розслідувань.

5 серпня ДБР провело обшуки у помічника Дубінського Володимира Колодюка.

9 серпня нардепу оголосили про підозру у службовій підробці документів.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?