Суд проти Росії в Гаазі: у Кабміні оцінили можливості України
Категорія
Світ
Дата публікації

Суд проти Росії в Гаазі: у Кабміні оцінили можливості України

Суд проти Росії в Гаазі: у Кабміні оцінили можливості України
Джерело:  online.ua

Заступник міністра закордонних справ України Олена Зеркаль оцінила перспективи слухання справи проти Росії в Міжнародному суді ООН, де розглядається порушення Кремлем міжнародних Конвенції про боротьбу з фінансуванням тероризму та Конвенції про ліквідацію всіх форм расової дискримінації.
Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Facebook Зеркаль.
Читайте також: Україна подає на Росію ще один позов до Гааги: стали відомі деталі
"Яким би не був суперник - його не варто недооцінювати. Аргументи російської сторони, викладені вчора, досить добре підготовленими, хоча і будуються на болючою логіці. Видима частина – факти. Ваша реакція на вчорашні виступи РФ (мова йде про нахабні пояснення росіян про походження зброї бойовиків "ЛНР-ДНР" - ред.) є красномовним – РФ і далі намагається триматися власної картини світу, яку сприймають все менше людей", - зазначила заступник міністра.
Зеркаль наголосила, що українська сторона приготувала росіянам гідний відповідь.
"Зараз важливо показати, що наявної інформації достатньо для введення тимчасових заходів. Правові аргументи РФ є досить передбачуваними. Радники РФ виявилися винахідливими юридичними гімнастами – щоб представити цілісну позицію вони використовували всі можливі і неможливі зачіпки, які іноді суперечать самим собі. Складається враження, що жоден суд у світі і жодна норма права не забороняє Росії безкарно знищувати людей. Це не так. І ми досить аргументовано це доведемо. Українська команда до пізньої ночі працювала над тими аргументами, які почує Суд і ви, - написала Зеркаль.
Як повідомляв ONLINE.UA, в мережі доступна онлайн-відеотрансляція засідання у Міжнародному суді ООН.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?