Суд Росії присудив ватажку бойовиків на Донбасі компенсацію за "моральну шкоду"
Категорія
Світ
Дата публікації

Суд Росії присудив ватажку бойовиків на Донбасі компенсацію за "моральну шкоду"

Суд Росії присудив ватажку бойовиків на Донбасі компенсацію за "моральну шкоду"
Джерело:  online.ua

Російський суд виніс рішення, що дослідницька група Bellingcat повинна виплатити колишньому командиру бойовиків на Донбасі Ігорю Безлеру "моральну шкоду" за позовом про захист честі і гідності. Розслідувачів зобов'язали заплатити бойовику майже 5 тисяч доларів компенсації.

Джерело: пресслужба міських судів Санкт-Петербурга

Безлер в суді вимагав вимагав спростувати інформацію в публікаціях Bellingcat про його причетність до катастрофи MH17. Екс-ватажок бойовиків Донбасу вимагав півмільйонної компенсації за згадку про себе в статтях, але суд знизив суму компенсації майже в два рази.

Що в Bellingcat писали про Безлер

У публікаціях Bellingcat Безлер називають "важливим свідком" катастрофи літака, який був збитий російським "буком" на Донбасі в 2014 році. Розслідувачі повідомляли, що саме підлеглі бойовика повідомили російським військовим про пасажирському лайнері, переплутавши його з українським військовим літаком.

Безлер почав спростовувати цю інформацію і подав до суду позов про захист честі і гідності. Він вважає, що Bellingcat "помилково інтерпретували" його телефонні дзвінки і "безпосередньо ідентифікували" його як особу, причетну до авіакатастрофи.

Реакція Bellingcat на рішення суду

Фонд Bellingcat категорично не згоден з рішенням суду і буде його оскаржувати - розслідувачі не збираються виплачувати компенсацію бойовику Безлер, оскільки всі оприлюднені відомості про нього відповідають дійсності.

"Bellingcat вважає рішення суду незаконним, несправедливим і, звичайно, буде заявляти апеляцію", - прокоментували ситуацію розслідувачі.

Що відомо про катастрофу МН-17 на Донбасі

  • Лайнер Boeing-777 авіакомпанії Malaysia Airlines, що летів з Амстердама в Куала-Лумпур, був збитий неподалік від села Грабово на сході Донецької області 17 липня 2014 року. На його борту знаходилися 298 осіб з десяти країн світу - всі вони загинули.

  • Літак був збитий ракетою, випущеною з зенітно-ракетного комплексу Бук - він був завезений в Україну з Росії.

  • У 2019 Міжнародна спільна слідча група назвала імена чотирьох підозрюваних, які вважаються причетними до транспортування і бойового застосування "Бука". Це колишній офіцер ФСБ, так званий колишній міністр оборони так званої "ДНР" Ігор Гиркин (Стрєлков), генерал, а на час збивання літака полковник ГРУ генштабу збройних сил РФ, глава "ГРУ ДНР" Сергій Дубинський, підполковник-спецназівець ГРУ Олег Пулатов і громадянин України Леонід Харченко, який воював на боці "ДНР".

  • Результати експертних досліджень підтвердили версію про те, що літак зазнав руйнівного впливу ззовні.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?