Суд відправив під варту колишнього одеського військкома Борисова
Категорія
Україна
Дата публікації

Суд відправив під варту колишнього одеського військкома Борисова

Суд відправив під варту колишнього одеського військкома Борисова
Джерело:  online.ua

25 липня суд відправив під варту на 2 місяці колишнього начальника Одеського обласного ТЦК Євгена Борисова з можливістю внести заставу в розмірі 150 мільйонів гривень.

Джерело: Суспільне

Суд призначив колишньому одеському війському Борисову тримання під вартою

Прокуратура просила для підозрюваного у хабарництві Борисова арешт без права внесення застави. У суді прокурор заявив, що одеський військком переховувався від слідства, змінював номер телефону та адресу.

Борисов у суді не визнав провину. Він завпевняє, що від слідства не переховувався і сам добровільно приїхав з Одеси до Києва. А затримали його поблизу головного слідчого управління ДБР, куди прямував з адвокатами.

Адвокати просили суд відмовити прокуратурі та обрати йому запобіжний захід, не пов’язаний із триманням під вартою.

Що відомо про справу Борисова

22 липня Євгену Борисову повідомили підозру у незаконному збагаченні на сотні мільйонів гривень та в умисному ухиленні від несення служби.

Колишній посадовець хотів втекти від слідства, заявляють правоохоронні органи.

Фото: dbr.gov.ua

Активні пошуки військкома тривали два дні. В результаті комплексних оперативно-слідчих заходів підозрюваного було виявлено та затримано у Києві.

Колишнього воєнкома підозрюють:

  • у набутті особою, уповноваженою на виконання функцій держави активів, вартість яких більш ніж на шість тисяч п’ятсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян перевищує її законні доходи (ст. 368-5 КК України);

  • у нез’явленні вчасно на службу без поважних причин військовослужбовцем, вчинене в умовах воєнного стану – вчиненні кримінального правопорушення (ч. 5 ст. 407 КК України);

  • в ухиленні військовослужбовця від несення обов’язків військової служби шляхом обману, вчинене в умовах воєнного стану (ч.4 ст.409 КК України).

Санкції статей передбачають до 10 років обмеження волі.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?