Суд взяв під варту екскомандира львівського "Беркуту" у справі Майдану
Категорія
Україна
Дата публікації

Суд взяв під варту екскомандира львівського "Беркуту" у справі Майдану

Суд взяв під варту екскомандира львівського "Беркуту" у справі Майдану
Джерело:  online.ua

25 квітня апеляційний суд взяв під варту без права на заставу екскомандира львівського "Беркуту" Ростислава Пацеляка у справі Євромайдану.

Джерело: Офіс генпрокурора

Пацеляка взяли під варту в залі суду

В Офісі прокурора повідомили, що суд задовольнив апеляційну скаргу прокурорів ОГП щодо колишнього командира батальйону міліції особливого призначення «Беркут» ГУМВС України у Львівській області.

До нього застосовано запобіжних захід у вигляді тримання під вартою без права внесення застави. Його взяли під варту у залі суду.

У чому звинувачують Пацеляка

У прокуратурі нагадали, що 18 лютого 2014 року Пацеляк організував вчинення підпорядкованими співробітниками терористичного акту.

Він виконував явно злочинний наказ для залякування населення.

Його метою було перешкоджання масовому руху мітингувальників з Майдану Незалежності до Верховної Ради України, - повідомили в ОГП.

Екскомандир львівського "Беркуту" забезпечив без відповідних підстав і з порушенням норм чинного законодавства невибіркове застосування підпорядкованими співробітниками МОП «Беркут» спеціальних засобів та вогнепальної зброї.

Такі його дії призвели до вбивств 3 мітингувальників, спричинення тяжких тілесних ушкоджень - 5, середньої тяжкості – 43, легких – 77, - повідомили в прокуратурі.

Нагадаємо, що 22 березня 2023 року ДБР повідомило Пацеляку про підозру у перевищені службових повноважень, вчиненні терористичного акту, організації спричинення тяжких тілесних ушкоджень, а також вчиненні умисних убивств і закінчених замахів на вбивство двох і більше учасників акцій протесту.

Тоді у ДБР повідомили, що розслідування кримінального провадження щодо злочинної групи Януковича тривало 8 років.

До групи увійшли тодішні міністр оборони, голова СБУ та МВС і їхні перші заступники, начальник Головного управління – командувач внутрішніх військ МВС України, т.в.о. начальника Головного управління МВС України, заступник начальника Головного управління та командир «Беркута».

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?