Суд заборонив діяльність "Партії регіонів" в Україні
Категорія
Україна
Дата публікації

Суд заборонив діяльність "Партії регіонів" в Україні

Суд заборонив діяльність "Партії регіонів" в Україні
Джерело:  online.ua

Восьмий апеляційний адміністративний суд задовольнив позов Міністерства юстиції щодо заборони діяльності "Партії регіонів".

Джерело: Восьмий апеляційний адміністративний суд

В Україні заборонили "Партію регіонів"

В Україні офіційно заборонили діяльність партії колишнього президента України Віктора Януковича - Партії регіонів.

21 лютого 2023 року колегія суддів Восьмого ААС завершила розгляд адміністративної справи № П/857/1/23 Про заборону політичної партії "Партія регіонів", - йдеться в повідомленні.

У публікації згадується, що відповідним ініціатором справи про заборону партії стало Міністерство юстиції України.

Також у рамках свого вердикту суд зобов'язав членів партії передати майно, кошти та інші активи, а також активи обласних, міських, районних організацій, первинних організацій та інших структурних утворень у державну власність України.

Там пообіцяли незабаром опублікувати офіційний текст про заборону партії на сайтах Мін'юсту і ВР.

Що відомо про "Партію регіонів"

У 2010 році колишній президент України Віктор Янукович балотувався в лідери країни від імені Партії регіонів.

Після перемоги Революції Гідності "Партія Регіонів" була розпущена. Віктор Янукович, його родина та найбільш одіозні представники його режиму втекли до Росії ще на початку 2014 року. Проте багато колишніх членів "Партії Регіонів" продовжили активну політичну діяльність в Україні створивши нові політичні проекти.

Станом на 23 лютого 2022 року в Україні діяли дві політичні сили, сформовані вихідцями з "Партії Регіонів": "Опозиційний блок" та "Опозиційна платформа за життя". Обидві політичні сили мали представництво в парламенті. Після війни діяльність обох партій була заборонена.

Читати також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?