Суд залишив чинним виправдання щодо живодера Святогора
Категорія
Події
Дата публікації

Суд залишив чинним виправдання щодо живодера Святогора

Суд залишив чинним виправдання щодо живодера Святогора
Джерело:  online.ua

Сьогодні суд залишив незмінним рішення першої інстанції щодо догхантера Олексія Святогора. Чоловіка підозрювали у жорсткому поводженні з тваринами.

Джерело: коментар Київського апеляційного суду

"Київський апеляційний суд залишив незмінним рішення суду першої інстанції, який виправдав догхантера Олексія Святогора. Це правда. Було вирішено залишити чинним рішення Шевченківського районного суду Києва", - повідомили в суді.

У січні цього року Шевченківський районний суд Києва пояснив, чому виправдав доґхантера Олексія Святогора. Таке рішення було прийнято через те, що сторона звинувачення не довело його причетність до інкримінованого злочину.

Святогора звинувачували у виготовленні відеопродукції, що пропагує культ насильства і жорстокості з метою її поширення (ч. 2 і 3 ст. 300 Кримінального кодексу України). Однак, в суді вирішили, що самі по собі такі висловлювання на радіоефірах і в студіях телеканалів не представляють ні об'єктивної, ні суб'єктивної сторони інкримінованих йому злочинів.

Зазначимо, Святогор - відомий як вбивця близько пів тисячі безпритульних собак. Попри це, суд інкримінував йому не розправу над тваринами, а поширення інформації, пов'язаної з вбивством тварин, тобто за винесення своєї діяльності у публічну сферу.

Після того, як суд прийняв рішення відпустити Святогора, зоозахисники і просто мешканці міста масово обурювались цьому. Ось деякі коментарі під постом UAnimals:

  • "Жах, і знову вбиватиме тварин. Хоч стеж за ним і відео у всі соціальні мережі викладай. Може, тоді побоїться".

  • "Як додому? а тепер активісти жити мають під його будинком? шоб та наволоч не втікла? Як завжди все роблять".

  • "Ось тварюка піде далі вбивати".

  • "достатньо відео, як ці поліцаї ржали при "затриманні"... Їхній рівень-дідусям на стихійних ринках руки крутити. Тфу, б @.."

Читайте також:

  • 20 листопадав центрі французької столиці, на бульварі Капуцинок поблизу площі Опера, спалахнула масштабна пожежа.

  • В Росії на заводі прогримів потужний вибух — є загиблі та зниклі безвісти

  • У Мінкульті уточнили, як і коли відновлюватимуть костел Святого Миколая

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?