Суперліга розвалилася через раптовий вихід топклубів Європи
Категорія
Спорт
Дата публікації

Суперліга розвалилася через раптовий вихід топклубів Європи

Суперліга розвалилася через раптовий вихід топклубів Європи
Джерело:  online.ua

Новоутворена європейська Суперліга фактично опинилася на грані розвалу через раптову відмову низки клубів-засновників приєднуватися.

Джерело: ESPN FC

Згідно із заявою керівництва Суперліги, вони переконані, сьогодення європейського футболу відзначене кризою, яка потребує серйозних змін. Наявна система не працює.

“Арсенал, Ліверпуль, Манчестер Юнайтед і Тоттенхем оголосили про вихід з Суперліги… Попри оголошений відхід англійських клубів, які змушені приймати такі рішення через тиск на них, ми переконані, що наша пропозиція повністю відповідає європейському законодавству і правилам, як це було продемонстровано сьогодні рішенням суду про захист Суперліги від дій третіх осіб”, - підтвердили засновники.

Організатори турніру нагадали, що бажають підштовхнути спорт до розвитку, надати йому нові ресурси та відчуття стабільності. Зокрема, клуби перш за все були зацікавлені у збільшенні прибутку на тлі нищівної для економіки пандемії.

“З огляду на обставини, що склалися, ми переглянемо відповідні кроки для зміни форми проєкту, завжди маючи на увазі наші цілі – запропонувати вболівальникам найкращі можливості, одночасно збільшуючи платежі солідарності для всього футбольного спільноти”, - резюмується в заяві.

У середу, 21 квітня, стало відомо про вихід з турніру мадридського Атлетіко.

“Члени ради директорів Атлетіко зустрілися вранці в середу і вирішили направити Суперлізі та іншим клубам-засновникам турніру формальне повідомлення про наше рішення не оформляти до кінця участь в проєкті. Атлетіко приєднався до турніру в понеділок, перебуваючи в обставинах, яких тепер вже немає”. - оголосили в команді.

Суперліга проти чемпіонатів УЄФА

Засновниками нового клубного турніру стали 12 команд з Англії, Іспанії, Італії: Реал, Барселона, Манчестер Сіті, Ліверпуль, Манчестер Юнайтед, Ювентус, Мілан, Арсенал, Челсі, Атлетіко, Інтер, Тоттенхем.

Президент ліги Флорентіно Перес звернув увагу на спробу УЄФА залякати гравців клубів-засновників відстороненням, однак прогнозував водночас позитивний розвиток проєкту.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?