Президент Суперлигі підтримав ідею скорочення тривалості матчу
Категорія
Спорт
Дата публікації

Президент Суперлигі підтримав ідею скорочення тривалості матчу

Президент Суперлигі підтримав ідею скорочення тривалості матчу
Джерело:  online.ua

Президент новоутвореної футбольної Суперліги Флорентіно Перес позитивно висловився про ідею щодо скорочення тривалості матчів.

Джерело: AS

За словами президента іспанського “Реала”, це допоможе у відновленні популярності різновиду спорту серед молоді. Наразі футболу глобального рівня необхідно “виховувати” фанатів нового покоління.

“Зараз юнаки грають на PlayStation і їм здається, що футбольні матчі йдуть занадто довго. Нам потрібно змінити щось, щоб врятувати наш вид спорту. Іноді ми не розуміємо дітей, онуків або молодих політиків. Річ у тому, що люди з різних поколінь відрізняються одне від одного, тому ми повинні спробувати зрозуміти всіх. Якщо футбол здається молодому поколінню нецікавим, а матчі занадто довгими, то нам потрібно обдумати ці зміни”, - вважає Перес.

Суперліга та конфлікт з УЄФА

Президент нового єврокубка стверджує, що одним з чинників його створення стала реформа інших клубних турнірів, яку запланувало керівництво асоціації. Новий формат нікому не зрозумілий, а це негативно вплине на спорт в умовах, коли клуби на тлі пандемії COVID-19 втратили та продовжують втрачати мільйони євро.

“УЄФА представив формат, який є справжнім абсурдом. Вони кажуть, що зміни набудуть чинності з 2024 року. Тоді футболу і настане кінець. Є клуби, які втратили сотні мільйонів євро”, - цитує його Marca.

Перес також наголосив, що УЄФА погрожує футболістам санкціями, однак тим не варто боятися ймовірних санкцій.

“УЄФА погрожує футболістам, але вони не повинні переживати, оскільки їм нема чого боятися. Такі монополії, як ця організація, мають працювати прозоро. В УЄФА зараз не найкращий імідж, але я не хочу згадувати минуле. Між нами має бути діалог, в якому ніхто нікому не погрожує”, - резюмував президент “Реалу”.

Реакція УЄФА

На найвищому рівні в УЄФА пригрозили недопуском до національних європейських чи світових турнірів для футболістів, які виходять на поле за клуби-учасники Суперліги.

Президент організації Александер Чеферін звернув увагу на згоду з такою позицією національних асоціацій.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?