УЄФА попередила про жорсткі санкції за створення Суперліги-конкурента
Категорія
Спорт
Дата публікації

УЄФА попередила про жорсткі санкції за створення Суперліги-конкурента

УЄФА попередила про жорсткі санкції за створення Суперліги-конкурента
Джерело:  online.ua

Участь у матчах новоутвореної Суперліги може спровокувати жорсткі санкції проти футболістів, попередили в УЄФА.

Джерело: Marca

За словами директора організації Александера Чеферіна, гравці не зможуть виходити на поле у матчах національних команд на європейських чи світових змаганнях.

“Всі футболісти, які грають в цьому турнірі, не зможуть виступити зі своєю національною збірною. Все конфедерації згодні з цим”, - резюмував він.

Новоутворена Суперліга

Коаліція з 12 відомих клубів Європи оголосили про створення власного міжнародного турніру напередодні, у ніч на 19 квітня. Ініціаторами такого проєкту стали представники команд з трьох країн:

  • англійських “Арсенала”, Челсі”, “Манчестер Сіті”, “Манчестер Юнайтед”, “Ліверпуля”, “Тоттенхема”;

  • іспанських “Атлетіко”, “Реала”, “Барселони”;

  • італійських “Мілана”, “Інтера”, “Ювентуса”.

Також засновники запропонували на постійній основі увійти до Суперліги ще трьом командам.

Згідно з задумом, брати участь у матчах нової ліги будуть 20 команд. З них 15 будуть постійними учасниками (згадані вище 12 та запрошена трійка). Інші 5 будуть відібрані відповідно проходження кваліфікації, які своєю чергою залежатиме від якості виступу в національних чемпіонатах.

Французькі медіа з посиланням на інформовані джерела стверджують, щосезону в Суперлізі братимуть участь принаймні два представники країни.

Передбачається, що перший сезон нового турніру почнеться вже у серпні 2021 року. Матчі проводитимуть в будні, аби дозволити клубам брати участь у національних лігах - вони зазвичай проходять по вікендах.

Розклад матчів Суперліги

Організатори планують розділити початкову стадію чемпіонату на дві групи - кожна складатиметься з 10 клубів. Цей груповий етап проходитиме таким чином, що кожен з клубів проводитиме матчі з кожним зі своїх суперників у групі двічі.

До чвертьфіналу автоматично проходитимуть по три найкращі клуби з груп. Також команди, які посідатимуть 4 і 5 сходинки гратимуть у додатковому матчі за вихід у чвертьфінали.

Після вже команди гратимуть півфінали та фінал на нейтральному стадіоні.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?