Топклуби оголосили про об'єднання в Суперліги, проти якої виступила УЄФА
Категорія
Спорт
Дата публікації

Топклуби оголосили про об'єднання в Суперліги, проти якої виступила УЄФА

Топклуби оголосили про об'єднання в Суперліги, проти якої виступила УЄФА
Джерело:  online.ua

Угрупування топових футбольних клубів оголосило напередодні про створення Суперліги, однак представники УЄФА виступили рішуче проти такого об’єднання.

Джерело: журналіст Саймон Стоун

За даними медіа, на тлі об’єднання в нову Європейську Суперлігу було оголошено проведення позачергового засідання Асоціації європейських клубів (ЕСА). Більшість учасників нового формату його, утім, проігнорували.

На засіданні таким чином не голосували 12 клубів-засновників. Водночас засідання відвідали представники ПСЖ та “Баварії”, які нібито висловлювали інтерес у приєднанні до Суперліги.

Головував на засіданні ECA генеральний директор “Аякса”. Учасники асоціації підтвердили попередні домовленості щодо реформування Ліги чемпіонів та розширення кількості клубів у ній до 36, а також переходу до “швейцарської” системи змагань.

Суперліга з футболу в Європі

Про об’єднання 12 клубів у чемпіонат нового формату стало відомо буквально напередодні у ніч на понеділок, 19 квітня. Згідно з задумом засновників, цей формат має стати аналогом для чинної Ліги чемпіонів.

Як уточнює Reuters, асновниками “бунтівної” ліги стали англійські “Манчестер Юнайтед”, “Манчестер Сіті”, “Тоттенхем”, “Ліверпуль”, “Челсі”, “Арсенал”, іспанські “Барселона”, “Атлетіко”, “Реал”, а також італійські “Мілан”, Інтер”, “Ювентус”.

У турнірі передбачена участь 20 команд, з яких 15 буде постійними, а ще п’ять будуть змінюватися. Гра триватиме у двох групах.

За планами організаторів, матчі першого сезону повинні початися вже у серпні 2021 року. Ігри триватимуть у будні, щоб дозволити командами виступати в національних лігах на вікендах.

Головою Суперліги призначили президента “Реала” Флорентіно Переса. Кожен з клубів засновників отримає 3,5 мільярда євро як інвестицій на будівництво інфраструктури турніру. Призовий фонд сягатиме понад 10 мільярдів євро.

УЄФА про Суперлігу

Тим часом асоціація продовжує реформувати Лігу чемпіонів, а новий формат сприйняла з надпотужною критикою. Буквально УЄФА погрожувала засновникам Суперліги виключенням з усіх підшефних турнірів, зокрема й у національних.

Також не підтримали створення нового формату організатори національних ліг в окремих країнах.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?