УЄФА офіційно змінила формат Ліги чемпіонів
Категорія
Спорт
Дата публікації

УЄФА офіційно змінила формат Ліги чемпіонів

УЄФА офіційно змінила формат Ліги чемпіонів
Джерело:  online.ua

Керівництво УЄФА затвердило так звану реформу формату проведення Ліги чемпіонів, про яку заявляли на офіційному рівні раніше.

Джерело: DW Sports у Twitter

У понеділок, 19 квітня, представники футбольної європейської асоціації провели спеціальне засідання з приводу реформи. На ньому ухвалили позитивне рішення.

Переджбачається, що узгоджені зміни формату стануть чинними вже з 2024 року. Згідно з рішенням, загальна кількість учасників турніру збільшується від 32 до 36.

Окремі клуби топового рівня, які не зможуть пробитися до турніру через власний національний чемпіонат, зможуть отримати спеціальне запрошення безпосередньо від УЄФА.

За попередніми подробицями, таких “золотих квитки” буде два чи три на весь клубний турнір. Їх видаватимуть відповідно таблиці коефіцієнтів асоціації.

Також зазнають змін розподіли команд по групах. Замість цього організатори хочуть ввести одну загальну лігу, в якій всі учасники гратимуть за так званою швейцарською системою.

Такий розклад передбачає, що кожен тур з 2-го команда отримуватиме суперника з рівною чи наближеною кількістю балів. Кожен учасник проводитиме 10 матчів.

Стадія плей-офф складатиметься з 8 найкращих команд. Клуби, які обійматимуть позиції рейтингу з 9 до 24 будуть боротися за власні путівки до плей-офф у стикових поєдинках.

Нова Суперліга та реформа УЄФА

На тлі реформування Ліги чемпіонів, яке задумали в УЄФА, низка надзвичайно потужних і відомих європейських клубів заснували власний чемпіонат. Цей “саботаж” розкритикували в континентальній асоціації.

На рівні УЄФА наразі розглядають введення спеціальних “санкцій” проти такого рішення 12 відомих клубів. Передбачається, Що їхнім гравцям можуть заборонити виступ в національних міжнародних матчах.

“Ми всі проти створення Суперліги. Гравці, які гратимуть там, отримають заборону брати участь у чемпіонатах світу і Європи. Їм не дозволять грати за свої збірні. Всі конфедерації з цим погодились”, - цитує з цього приводу Marca президента організації Александера Чеферіна.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?