Супутник дистанційного зондування NASA відправився у космос
Категорія
Технології
Дата публікації

Супутник дистанційного зондування NASA відправився у космос

Супутник дистанційного зондування NASA відправився у космос
Джерело:  online.ua

Супутник NASA Landsat 9, створений для спостереження за земною поверхнею Землі, успішно запущений з бази космічних сил в Ванденберге, Каліфорнія. Норвезька наземна станція супутникового моніторингу, яка супроводжувала місію з землі, отримала перші сигнали з корабля приблизно через 83 хвилини після запуску. Landsat 9 працює так, як очікувалося, коли він досягає своєї кінцевої орбітальної висоти в 705 кілометрів.

Джерело: NASA

«NASA використовує унікальні активи нашого флоту, а також інструменти інших країн для вивчення планети і її кліматичних систем», - сказав адміністратор NASA Білл Нельсон.

У міру посилення впливу кліматичної кризи Landsat 9 надаватиме дані і зображення, які допоможуть приймати науково обґрунтовані рішення з ключових питань, включаючи ситуацію з водними ресурсами, наслідками лісових пожеж, курсуванням коралових рифів, вирубкою тропічних лісів. Про це йдеться на сайті агентства.

З моменту першого запуску супутника проєкту Landsat в 70-х роках минулого століття, його зонди здійснюють безперервний контроль за планетою з космосу.

Також супутники допомагають дати оцінку фактору антропогенного впливу на планету або стежити за стихійними лихами:

  • Зростання міст.

  • Танення льодовиків через глобальне потепління.

  • Рух льодовиків, які можуть становити небезпеку для кораблів.

  • Стеження за пожежами в світі.

Згідно з технічними характеристиками, розширення камер на борту Landsat 9 становить 30 метрів на піксель. Фахівці в цій сфері стверджують, що це не найпотужніші об'єктиви для подібного роду об'єктів, але в проєкті Landsat це не найважливіше. Ключову роль, а саме, ідентифікацію сільськогосподарських культур і ведення інших вищевказаних спостережень, передбачених місією, він виконує.

Супутники дистанційного зондування Землі проєкту Landsat аналогічні супутникам Європейського космічного агентства (ESA)- проєкту Sentinel. Завдяки співпраці між NASA і ESA вчені і фахівці можуть мати більш широкий погляд на Землю і її поверхню.

Місія NASA

Національне управління з аеронавтики і дослідженню космічного простору є структурним підрозділом федерального уряду США. Воно займається дослідженням повітряного і космічного просторів і проводить науково-технологічних досліджень в галузі авіації, повітроплавання і космонавтики.

Цікаво, що фото- і відеоматеріали, які нанає відомство, публікуються як суспільне надбання і можуть вільно копіюватися.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?