Супутник зафіксував полігон у Білорусі з військовими та технікою РФ — фото
Категорія
Світ
Дата публікації

Супутник зафіксував полігон у Білорусі з військовими та технікою РФ — фото

Супутник зафіксував полігон у Білорусі з військовими та технікою РФ — фото
Джерело:  online.ua

Журналісти опублікували фото білоруського полігону «Лепельський» у Вітебській області, де знаходяться сотні одиниць російської техніки, а також розміщені російські військові.

Джерело: білоруська служба Радіо Свободи

Супутник зафіксував техніку РФ на білоруському полігоні

Журналісти зазначають, що полігон «Лепельський» був одним з перших, куди почали прибувати російські ешелони з технікою та військовими.

Фото: svaboda.org

Це відбулося орієнтовно 18 жовтня 2022 року, після анонсу спільних навчань так званого регіонального угруповання сил Білорусі та Росії, за інформацією журналістів.

Супутниковий сервіс Planet Labs дозволив журналістам отримати фото цього полігону.

Станом на 12 січня російські війська також прибували на полігон.

Фото: svaboda.org

На полігоні видно багато техніки, серед якої, мабуть, КАМАЗи, танки та БМП. Загальна кількість техніки – не менше 150 одиниць. Зі східної та західної сторони можна побачити два польові табори приблизно на 14 і 30 наметів, кожен намет приблизно 10 на 5 метрів, - пишуть журналісти.

Фото: svaboda.org

Біля полігону знаходиться залізнична станція «Заслонова», де супутник зафіксував два ешелони з вагонами та платформами для завантаження техніки. Можливо, на них знаходяться танки чи БМП.

Фото: svaboda.org

Також на знімках видно, що з гаражів зберігання техніки вивезли частину техніки.

Фото: svaboda.org

Нагадаємо, що вторгнення РФ з території Білорусі залишається малоймовірним, за оцінкою американського Інституту вивчення війни (ISW). Також там зазначають, що «Кремль забезпечує гнучкість у плануванні».

Пентагон також не бачить загрози з Білорусі. Російські війська перекидають туди техніку для використання в рамках навчань.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?