Супутник зафіксував ще одне масове поховання загиблих маріупольців
Категорія
Україна
Дата публікації

Супутник зафіксував ще одне масове поховання загиблих маріупольців

Супутник зафіксував ще одне масове поховання загиблих маріупольців
Джерело:  online.ua

Журналісти отримали супутникові знімки ще одної братської могили поблизу Маріуполя – поруч із кладовищем окупованого села Виноградне, яке знаходиться у 5-6 кілометрах від міста.

Джерело: Схеми, радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко, мер Маріуполя Вадим Бойченко

В Маріуполі знайшли ще одну братську могилу

У коментарі журналістам влада Маріуполя повідомляє, що отримувала повідомлення від жителів про ще одне ймовірне місце масового поховання у цьому селі – загиблих внаслідок регулярних обстрілів російською армією.

Супутники свідчать, що траншеї на території окупованого кладовища з’явилися в кінці березня. На знімках 17 березня цих розкопок ще немає. На фото Maxar за 29 березня вже помітні траншеї розміром орієнтовно 38 на 4 метри.

Нами отримано нову інформацію про масове поховання загиблих маріупольців в намаганні скрити наслідки військових злочинів. Цього разу у Лівобережному районі біля кладовища с. Виноградне. Це знов підтверджує те, що окупанти влаштовують збирання / поховання / кремацію загиблих маріупольців в кожному районі міста, - повідомив Андрющенко.

20 квітня розмір місця масового поховання збільшився (став 45 на 25 метрів).

Нагадаємо, раніше стало відомо про зафіксовану супутником 300-метрову братську могилу в окупованому російськими військами селищі Мангуш.

Братська могила в окупованому с. Виноградне біля м. Маріуполь, 20 квітня 2022 року

Мер Маріуполя вважає, що там можуть бути тіла сотень загиблих – переважно з лівобережної частини Маріуполя.

Таких поховань ми будемо бачити все більше. На жаль. Їх територія буде розширюватися. Тому що рахунок вбитих йде на десятки тисяч. Це найбільший геноцид в Європі від часів Голокосту. Ще не менше 15 тисяч маріупольців похилого віку та з хронічними захворюваннями можуть померти. Адже в заблокованому місті катастрофічна нестача питної води, продовольства та ліків. Окупантам байдуже на маріупольців. Тому ми молимо світ про порятунок наших людей. Місто треба врешті-решт евакуювати. Негайно, - сказав Бойченко.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?