Чехія відмовиться від російського палива за п’ять років
Категорія
Економіка
Дата публікації

Чехія відмовиться від російського палива за п’ять років

Чехія відмовиться від російського палива за п’ять років
Джерело:  online.ua

Прем'єр-міністр Чехії Петр Фіала розповів, що Чехія готова відмовитись від російського палива за 5 років. Країна не може відмовитись від російського газу, бо залежить від нього на 90%.

Джерело: Prazsky denik

Чехія не може одразу відмовитись від російського палива

Перша і найважливіша теза полягає в тому, що залежність від російського викопного палива має закінчитися. Саме в цьому напрямку хоче йти чеський уряд. Тому я нещодавно сказав, що протягом кількох тижнів ми підготуємо стратегію позбавлення від залежності протягом п’яти років, - сказав Фіала.

Він пояснив, що одні держави залежні від російського газу та нафти більше, ніж інші. Для останніх не проблема відмовитися від російських енергоносіїв.

Для Чеської Республіки це було б насправді неможливим або надзвичайно складним на даний момент, - розповів прем'єр-міністр.

Він зазначив, що Чехія залежить від російського газу на 90%, проте пообіцяв зробити все можливе, щоб якнайшвидше позбутися залежності.

Петр Фіала (фото - commons.wikimedia.org)

Фіала підкреслив, що Володимир Путін веде війну не лише з Україною, а й опосередковано з усім західним світом.

Тому вплив на людей Чехії та всієї Європи величезний. Це відбивається на цінах на енергоносії та паливо, і, звісно, є хвиля біженців, з якою ми повинні мати справу. Нам просто потрібно знати, що – і це справді не фраза – Україна воює за нас. Коли у Володимира Путіна буде Україна, він не зупиниться. Так само, як він не зупинився після анексії Криму, хоча багато західних політиків вважали, що йому цього буде достатньо. Цього не було і ніколи не буде, - переконаний Фіала.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?