Супутники зняли зруйновані армією РФ села в районі Вугледара на Донеччині
Категорія
Україна
Дата публікації

Супутники зняли зруйновані армією РФ села в районі Вугледара на Донеччині

Супутники зняли зруйновані армією РФ села в районі Вугледара на Донеччині
Джерело:  online.ua

Американська супутникова компанія Maxar Technologies зробила знімки зруйнованих злочинною армією сіл на Донбасі після багатьох місяців жорстких обстрілів.

Джерело: Twitter-сторінка журналіста Майка Екеля

Окупанти майже повністю зруйнували більшість сіл на Донбасі 

Перші фото демонструють село Петрівка на сході України. На одному знімку населений пункт показано минулого літа, ще до початку бойових дій в цьому районі. На іншому через кілька місяців після початку війни.


Фото - twitter.com/Mike_Eckel

Після важкого артилерійського обстрілу окупантів це вже зовсім інша картина того, як показано на першому знімку (24 серпня 2022 року) у порівнянні з тим, який був зроблений минулої п'ятниці (10 лютого 2023 року).
Подібний рівень пошкоджень видно на наступних фото, на яких зображено Свято-Успенський Миколо-Василівський монастир, що в селі Микільському (Донецька область) поблизу Вугледара.

Хоча монастир залишився вцілілим, як помітно із зображень, навколишня територія зазнала великої шкоди.

Фото - twitter.com/Mike_Eckel

Також опубліковані супутникові знімки (від лютого 8-10) Вугледара та його околиць, де Росія зазнала катастрофічних втрат у військах і техніці минулого тижня.

На зображеннях 1 і 2 висвітлено бронетехніка, розташована на південний схід від Вугледара, а на третьому зображенні показані воронки від ударів на південний захід від Павлівки.


Фото - twitter.com/Mike_Eckel


Фото - twitter.com/Mike_Eckel

Фото - twitter.com/Mike_Eckel

Зазначимо, що за інформацією речника об'єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку полковник Олексія ского, тільки протягом минулого тижня окупаційна російська армія втратила в результаті спроб наступу в районі Вугледара близько 130 одиниць бронетехніки.

За два тижні так званого "великого наступу" російська армія втратила на Вугледарському напрямку досить велику кількість техніки. Лише за минулий тиждень було знищено 130 одиниць, з них 36 - танки. Це – батальйон, - наголошує Дмитрашківський.

Дмитрашківський пояснив, що були дні, коли ворог втрачав від 15 до 20 одиниць техніки.

Окремо речник пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку відхначив роботу підрозділів ракетних військ і артилерії, які щодня наносять потужних ударів по позиціях окупантів.

Так минулого тижня було виведено з ладу підрозділ "Піонів": 1 – знищено повністю і 4 одиниці ремонту не підлягають.

Російські загарбники зазнають значних втрат. Так 155-а бригада морської піхоти тихоокеанського флоту РФ знищена майже повністю.

Її залишки підняли бунт, зокрема й через позастатутні відносини, грошові побори. З російських вояків, зокрема, збирають гроші на "допомогу загиблим побратимам", хоча варто зазначити, що більшість загиблих росіяни просто залишають на полі бою, наголосив полковник.

При цьому, за даними Дмитрашківського, "Укралізницею" виділено 20 рефрижераторів, які мають доставити тіла загиблих окупантів на кордон із РФ.

За словами Дмитрашківського, під Вугледаром ворог застосовує так звану "тактику Жукова" - наступ хвилями, коли за підтримки бронетехніки висувається взвод до 30 людей, які йдуть в лобову по відритій місцевості, і, відповідно, гинуть.

Також полковник зазначив, що велика кількість ворога здались у полон: зокрема вагнерівці та морпіхи 40 і 155 бригади.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?