Сурков розкрив власну брехню щодо Мінських угод
Категорія
Політика
Дата публікації

Сурков розкрив власну брехню щодо Мінських угод

Сурков розкрив власну брехню щодо Мінських угод
Джерело:  online.ua

Колишній заступник очільника офісу президента РФ Владислав Сурков неочікувано для всіх публічно зізнався, що працював над Мінськими угодами так, щоб їх неможливо було виконати.

Джерела: пропагандистське російське видання "Ведомости", яке посилається на інтерв'ю Суркова директору Центру політичної кон'юнктури Олексію Чеснакову; "РБК"

Сурков зізнався, що брехав щодо Мінських угод

За словами російських пропагандистів, на відповідне запитання щодо Мінських угод Сурков відповів "так".

Окрім того, поплічник Володимира Путіна цинічно бреше, що вважає дії російської армії в Україні ефективними, а також, мовляв, продовжує плекати надію на нормалізацію відносин Росії та Заходу у найближчому майбутньому.

Гучне зізнання Владислава Суркова прокоментував незмінний речник Кремля Дмитро Пєсков.

Останній почав виправдовуватися, що головне завдання Мінських угод було – "все-таки змусити Київ виконати взяті на себе зобов'язання".

Тому природно основне завдання було - все-таки змусити Київ виконати взяті на себе зобов'язання. Зараз ми розуміємо, що ніхто цього не збирався робити. Тому краще детально уточнювати у Суркова, що він мав на увазі, - виправдався представник Путіна.

Що важливо знати про Мінські угоди

Перші Мінські угоди підписали ще 9 років тому тристоронньою контактною групою, членами якої були представники Росії, України і ОБСЄ.

Український лідер Володимир Зеленський 22 лютого 2022 року заявив, що визнання Росією "незалежності" окупованих ОРДЛО означає її односторонній вихід з Мінських домовленостей.

На переконання Зеленського, Мінські угоди від самого початку були ініційовані Заходом як поступка Росії і їх неможливо було виконати без втрати Україною територій.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?