Свідок згадав, як в Донецьку перед війною шукали "фашистів"
Категорія
Україна
Дата публікації

Свідок згадав, як в Донецьку перед війною шукали "фашистів"

Свідок згадав, як в Донецьку перед війною шукали "фашистів"
Джерело:  online.ua

Перед війною на Донбасі на початку 2014 року  активістів Євромайдану в Донецьку  називали фашистами, а чиновники і силовики переслідували їх.
Про це розповів в інтерв'ю ONLINE.UA учасник протестів, ультрас донецького "Шахтаря" Віталій Овчаренко.
"Донецькі ультрас їздили до Києва, з місцевими вболівальниками було оголошено перемир'я - які тут розборки, коли вирішується доля країни. А ось в Донецьку перший наш виступ на підтримку Євромайдану було організовано 23 січня 2014 року", - згадав він.
За словами Овчаренка, "у всіх був шок - від хлопців ніхто не очікував такої зухвалості, не вірили, що зможемо вийти відкрито".
"І влада дала команду "Фас!" Стали тягати в міліцію на профілактичні бесіди, менти їздили по роботах, тиснули на начальство. Те ж саме - у вузах. Скажімо, до декана приходить полковник і розповідає: "Подивіться, у вас вчиться фашист!" Зрозуміло, що в Донецьку декан або ректор - це залякані чиновники: "Ми покараємо фашиста!" Вони влаштовували зібрання, що нагадували партійні, колектив брав "фашиста, який ганьбить колектив" на поруки - це було і смішно, і не смішно одночасно. Ще злили в соцмережі всю інформацію про нас - з адресами, телефонами. Паралельно влаштували таке цькування, в під'їздах у хлопців з'являлися листівки "Тут живе бандерівець!" - розповів учасник подій.
"В результаті ми отримали інформацію - кого точно збираються закривати, і деяким довелося змінити місце проживання. А ось після перемоги Євромайдану в Києві місцевій владі на короткий термін стало вже не до ультрас - і, як це не парадоксально, в повітрі відчувся запах свободи", - додав він.
Більше читайте на ONLINE.UA:  У Губарєва на стінах були свастики, а в Донецьк навезли чортів з Росії: як починалася війна.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?