Світ повинен домогтись трансформації РФ — Резніков
Категорія
Україна
Дата публікації

Світ повинен домогтись трансформації РФ — Резніков

Світ повинен домогтись трансформації РФ — Резніков
Джерело:  online.ua

Глава Міноборони України Олексій Резніков закликав світову спільноту включити до порядку денного питання про необхідність нагальних змін в Росії та припинення злочинної війни.

Джерело: Facebook Міністра оборони України

Світова спільнота повинна вимагати зміни влади в РФ 

На порядку денному має постати питання трансформації Росії… Росія має стати демократичною федерацією. Пройти через денацифікацію, видати злочинців, компенсувати шкоду. Інакше не буде довіри. Має бути спільна позиція, у тому числі – зафіксована через систему потужних санкцій, що без трансформації у справжню демократичну федерацію Росія не зможе відновити стосунки з цивілізованим світом, - зазначає Резніков.

На його думку, цивілізований світ має змінити алгоритм власних дій у питанні протидії агресивним авторитарним режимам і мати стратегічну ініціативу, бути готовими діяти жорстко та швидко.

Альтернативи членству України в НАТО не має 

Резніков переконаний, що альтернативи членству України в НАТО просто не існує.

Потрібна система гарантій-запобіжників, які зведуть до мінімуму бажання вирішувати щось силою. Будь-які моделі чи розмови про безпеку в регіоні, які не передбачають звільнення Криму від російської окупації – це ілюзії. З цими ілюзіями треба прощатися. Не треба себе обманювати, що існують якісь інші варіанти. Їх не існує. Тому в контексті Криму має бути тільки один ракурс - як звільняти? - підкреслює Резніков.

Він зазначив, що затягування або замороженння розв'язаної Кремлем війни суперечить інтересам України і її регіональних держав-сусідів.

Регіон втратить динаміку, поки інші розвиватимуться. Тому спільний інтерес – досягти зламу на полі бою у 2023 році. Для цього Україні потрібна швидка підтримка у достатньому обсязі, - наголосив Резніков.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?