Світовий банк неочікувано покращив прогноз розвитку української економіки
Категорія
Економіка
Дата публікації

Світовий банк неочікувано покращив прогноз розвитку української економіки

Світовий банк неочікувано покращив прогноз розвитку української економіки
Джерело:  online.ua

Світовий банк неочікувано для всіх поліпшив прогноз зростання економіки України на найближчі роки. Це зазначається у новій презентації СБ по Україні, повідомляє ONLINE.UA.

Так, прогнозується, що зростання ВВП України в 2019 році складе 3,6% (колишній прогноз - 3,4%). У 2020 році зростання ВВП складе 3,7% (колишній прогноз - 3,7%). У 2021 році зростання економіки України досягне 4,2%, як і раніше.

Окрім того, в банку назвали причини зростання української економіки в поточному році. Там нагадали, що ВВП України зріс на 3,6% в першій половині 2019 року, а в третьому кварталі - на 4,2%.

 "Зростання було зумовлене високим урожаєм і сприятливими умовами для росту внутрішнього попиту, у свою чергу, викликаного зростанням зарплати, пенсій і надходженням грошових переказів з-за кордону. Впевнене зростання в першій половині 2019 року було обумовлене високим і раннім урожаєм сільськогосподарських культур, і такими секторами, як оптова та роздрібна торгівля, фінанси і транспорт. Додана вартість у сільському господарстві зросла на 6% в першій половині 2019 року", - сказано в повідомленні.

 Також представники банку кажуть, що стрімке зростання споживання домашніх господарств тривало в першому півріччі 2019 року (на 11,2%) і був підтриманий соціальними виплатами під час виборчого циклу; як і раніше, великими сумами грошових переказів від трудових мігрантів; і відновленням споживчого кредитування.

Як повідомляв ONLINE.UA, нещодавно Світовий банк повідомив ще одну чудову новину.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?