Світовий банк звинуватив українську владу у "відкаті назад"
Категорія
Економіка
Дата публікації

Світовий банк звинуватив українську владу у "відкаті назад"

Світовий банк звинуватив українську владу у "відкаті назад"
Джерело:  online.ua

13 вересня віце-президентка Світового банку у справах регіону Європи та Центральної Азії Анна Б'єрде звернула увагу на те, що запровадження корпоративного управління в Україні відстає. За її словами, в деяких питаннях відбувся відкат назад.

Джерело:  "Інтерфакс-Україна"

Світовий банк прокоментував стан корпоративного управління в Україні

"За останні роки досягнуто значних успіхів в прийнятті законодавств і зміцненні систем, які регулюють діяльність держпідприємств. У той же час відстає впровадження практики корпоративного управління, де в певних питаннях відбувся навіть відкат назад", - наголосила Анна Б'єрде.

Представниця Світового банку звернула увага на те, що лише в 9 державних підприємствах наглядові ради призначені згідно з новими положеннями.

"Право управління державними підприємствами та нагляд за їх діяльністю залишаються розпорошеними між 96 міністерствами та відомствами, що ускладнює подальше впровадження реформи. У результаті державні підприємства продовжують функціонувати в умовах надмірного політичного впливу, неконкурентних практик у виборі на ключові керівні посади, непрозорих систем оплати праці для вищого персоналу і неефективних механізмів контролю і підзвітності", - підкреслила віцепрезидентка СБ.

Окрім того, вона нагадала про важливість невтручання у виконання наглядової ради держпідприємств та їх членами своїх управлінських функцій.

Як стверджує представниця Світового банку, вдосконалення корпоративного управління в нашій країні вимагає також ухвалення нового закону про корпоративне управління на держпідприємствах і реалізації його на практиці.

"Ми також закликаємо НБУ зберігати свою роль незалежного спостерігача за банківським сектором", - підсумувала Анна Б'єрде.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?