Свобода дає успіх. Зеленський виступив у Раді у День Конституції
Категорія
Політика
Дата публікації

Свобода дає успіх. Зеленський виступив у Раді у День Конституції

Свобода дає успіх. Зеленський виступив у Раді у День Конституції
Джерело:  online.ua

28 червня президент Володимир Зеленський виступив у Верховній Раді до Дня Конституції України.

Джерело: Офіс президента

Зеленський запропонував для обговорення доктрину України

На засіданні Верховної Ради також були присутні головнокомандувач Збройних сил України Валерій Залужний, прем’єр-міністр Денис Шмигаль, міністр оборони Олексій Резніков, інші представники Кабінету міністрів та Офісу президента.

Зеленський виступав понад годину.

Так само, як ми вже показали, що сміливість дає свободу, ми доведемо, що свобода дає успіх. Ми зробимо це – українською аксіомою: свобода дає успіх. Це те, що переконує найбільше. Успіх. Це те, що потрібно всій нашій землі. Усьому нашому народу. Усім частинам України, усім дітям України… Але щоб відбувся цей успіх, українська держава потребує трансформації. І ми зробимо реальністю трансформацію, про яку українці мріяли!

За словами Зеленського, Україна потребує ясної доктрини.

Для України, яка іде до перемоги. Та для України-переможниці. Ця доктрина має відповідати на всі фундаментальні питання про Україну та наше майбутнє – і нам самим, і нашим сусідам, і кожному в світі.

Президент заявив, що запропонував до загальнонаціонального обговорення, основні орієнтири майбутньої української доктрини.

Нам потрібне спільне бачення того, якою бути Україні перемоги. Давайте разом визначимо пріоритети для України після нашої перемоги!

За словами президента, п'ять основних орієнтирів для української доктрини для обговорення є такими: філософія перемоги України, глобальність української безпеки, політика героїв, політика справедливості і трансформації за 10 років.

Зеленський привітав українців з Днем Конституції

Записані у ній в 1996 році слова перестали бути історією – вони стали для українців по-справжньому життєвими і нагальними: слова про право на життя і свободу, честь і гідність, про ціну нашої землі. Уже нікому в країні не треба пояснювати значення слова «суверенна».

Зеленський зазначив, що ніхто більше не сприйматиме закарбовані в Конституції права та свободи як щось дане нам зверху.

Вони сьогодні виборюються у важкій боротьбі самопожертвою та життями. Наша Україна. Суверенна. Незалежна. Демократична. Правова. Була, є і буде. Слава Україні.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?