Сюрприз скасовується: у Путіна поставили Україні чергову зухвалу умову
Категорія
Політика
Дата публікації

Сюрприз скасовується: у Путіна поставили Україні чергову зухвалу умову

Сюрприз скасовується: у Путіна поставили Україні чергову зухвалу умову
Джерело:  online.ua

У Росії раптово передумали повертати незаконно захоплені в Керченській протоці українські кораблі. Точніше, у Путіна згадали про умови, на яких готові передати Києву броньовані катери "Бердянськ" і "Нікополь", а також буксир "Яни Капу". Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Інтерфакс.

"Спочатку зроблена Києву пропозиція весь цей час не втрачала свою актуальність. Вони це можуть зробити в будь-який момент", - сказали в МЗС РФ, зазначивши, що повернуть Україні кораблі тільки "під гарантії збереження" їх як речових доказів.

Таким чином в російському МЗС відкинули повідомлення, які раніше з'явилися в ЗМІ, про готовність Москви повернути Україні захоплені в Керченській протоці кораблі до нормандського саміту, який має відбутися 9 грудня в Парижі.

Нагадаємо, в травні Міжнародний трибунал ООН з морського права постановив, що РФ повинна повернути Україні незаконно захоплені в Керченській протоці кораблі і 24 українських моряка, які були в екіпажі. У вересні Москва частково виконала рішення трибуналу - моряки повернулися додому в рамках обміну полоненими між РФ і Україною.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що військовий аташе США нагадав Росії про рішення морського трибуналу. Куїнн Воффорд на міжнародній конференції з морської безпеки закликав Москву повернути Україні кораблі, які були незаконно захоплені в ході кричущої атаки.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?