Такого ще ніколи не було: глава Верховної Ради виступив з гучною заявою
Категорія
Політика
Дата публікації

Такого ще ніколи не було: глава Верховної Ради виступив з гучною заявою

Такого ще ніколи не було: глава Верховної Ради виступив з гучною заявою
Джерело:  online.ua

Очільник українського парламенту Дмитро Разумков заявив, що наразі не може назвати точну дату, коли Верховна Рада України буде розглядати у другому читанні так званий "антиколомойський" закон, який унеможливлює повернення банків колишнім власникам. Про це він заявив в ефірі одного з українських телеканалів, передає ONLINE.UA.

"Сьогодні назвати точну дату, коли буде розглядатись цей закон у стінах Верховної Ради – дуже важко. Тому що 16 тисяч правок – такого не було ще ніколи, це антирекорд Верховної Ради",- зазначив Дмитро Разумков.

За словами спікера парламенту, внесення такої кількості поправок направлено "не на те, щоб зробити цей законопроект краще, а задля того, щоб затягнути цей процес". Він також додав, що на розгляд до сесійної зали проєкт закону винесуть лише після опрацювання усіх правок банківським комітетом.

"Комітет буде опрацьовувати, йти по таблиці, визначати, які правки будуть підтримані, а які відхилені, і лише після цього можна буде вносити цей законопроект на розгляд сесійної зали Верховної Ради", – підкреслив очільник ВРУ.

Окрім того, Дмитро Разумков наголосив, що народні обранці працюють над змінами до регламенту, щоб у подальшому створити процедуру, яка дасть змогу розглядати закони швидше.

За словами заступника очільника фракції "Слуга народу" Олександра Корнієнка, парламент зможе приступити до розгляду в другому читанні законопроекту про банки у скороченому режимі на початку травня. Також президентська фракція ухвалила рішення внести до регламенту Верховної Ради зміни, які дозволять швидше розглянути усі 16 тисяч поправок до скандального закону про банки.

Варто зазначити, що ухвалення банківського законопроєкту – одна із умов Міжнародного валютного фонду для отримання Україною грошового траншу.

Як повідомляв ONLINE.UA, 13 квітня у Верховній Раді підтримали законопроєкт № 3320, який закріплює у законодавстві поняття "самоізоляція" та "обсервація".

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?